Καθώς η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου πλησιάζει, η Αdidas και ο μακροχρόνιος συνεργάτης της, Parley for the Oceans, ο μη κερδοσκοπικός περιβαλλοντικός οργανισμός που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών, προτρέπουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να μετατρέψει τη δραστηριότητα σε δράση και να τρέξει για την προστασία των ωκεανών στο φετινό «Run For The Oceans».

Φέτος, για πρώτη φορά έχουν ενταχθεί στην πρόκληση νέες δραστηριότητες, καθιστώντας το Run For The Oceans πιο inclusive από ποτέ. Συγκεκριμένα, από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, το Run For The Oceans επιστρέφει για έκτη χρονιά, με τη φιλοδοξία να κινητοποιήσει μια ολόκληρη γενιά να βοηθήσει στην εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων.

Καθ’όλη τη διάρκειά του, για κάθε 10 λεπτά προπόνησης, μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, βάδισμα ή διαδρομές με αναπηρικό αμαξίδιο, που καταγράφονται από τους συμμετέχοντες μέσω του Αdidas Running app, η Αdidas θα συλλέγει το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από παραλίες, νησιά και ακτές. Η δράση θα κορυφωθεί με running event στην Παραλία του Μπάτη στο Φάληρο, στις 2 Ιουνίου.