Οι 100+ foodies της κριτικής επιτροπής των Restaurant 100 ανέδειξαν και φέτος τις κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: η Σπονδή και το CTC στην Αθήνα, το Γαστροδρόμιο «Εν Ολύμπω» στην Πιερία και η Μπουκαδούρα στη Χαλκιδική, η Μαύρη Θάλασσα και τα Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, το Πεσκέσι και ο Ντουνιάς στην Κρήτη, ο Κοντοσώρος στη Φλώρινα και η Ταβέρνα του Κοττάνη στη Θράκη, το Proveleggios και το ΦΙΤΑ στην Αθήνα.

Οι κριτές ψήφισαν, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών. Στην πρώτη πεντάδα αναδείχθηκαν τα παρακάτω εστιατόρια: Σπονδή, Aleria, Vezene, Etrusco, Βαρούλκο. Τον τίτλο Πρεσβευτής της Ελληνικής Κουζίνας κέρδισε ο Γιάννης Μπαξεβάνης, τον τίτλο Best Young Chef η Ειρήνη Γιωργουδιού και τον τίτλο Best Patissier ο Στέλιος Παρλιάρος. Στην ιστοσελίδα των βραβείων www.restaurant100.gr δημοσιεύονται όλοι οι νικητές. Τα Restaurant 100 διοργανώνονται για τέταρτη συνεχή χρονιά από το Hotel & Restaurant της BOUSSIAS.