Περισσότερα από 200 στελέχη Πωλήσεων έδωσαν το «παρών» στο αμφιθέατρο OTEAcademy την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στην 3η διοργάνωση του συνεδρίου που κάθε χρόνο φέρνει στο προσκήνιο αληθινές ιστορίες Πωλήσεων, το «Sales in Action!», υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ).

Με τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΙΠΕ, Αντώνης Ποταμίτης, εξιστορώντας την προσωπική του διαδρομή στον χώρο των Πωλήσεων, απεύθυνε κάλεσμα στο κοινό του συνεδρίου ώστε όλοι να συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιστήμης των Πωλήσεων μέσα από τις δράσεις του Ινστιτούτου.

Κατά τις τέσσερεις ενότητες του συνεδρίου, παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες ιστορίες Πωλήσεων από στελέχη επιχειρήσεων, όπου αναδείχθηκαν τα κυρίαρχα θέματα που απασχολούν τις διοικήσεις και τα τμήματα πωλήσεων των σύγχρονων επιχειρήσεων: η ανάπτυξη επιχειρηματικής σκέψης ως προϋπόθεση για την επιτυχία ενός στελέχους πωλήσεων, η ενεργητική ακρόαση για την εις βάθος κατανόηση των αναγκών του πελάτη, η εκπαίδευση και ο εξορθολογισμός των δικτύων αντιπροσώπων για τη βελτιστοποίηση των πωλήσεων, η σύμπνοια με το πνεύμα της ψηφιακής εποχή και η αξιοποίηση των δεδομένων, η θετική εμπειρία εξυπηρέτησης και η φροντίδα του πελάτη, τα υβριδικά συστήματα εμπορικής διαχείρισης με εστίαση σε ποσοτικά αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά κ.ά.

Το συνέδριο έκλεισε με την εμψυχωτική ομιλία του παραολυμπιονίκη, Μάκη Καλαρά. Την επομένη του συνεδρίου, στα τέσσερα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του OTEAcademy, περίπου 60 στελέχη πωλήσεων έλαβαν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε επίκαιρες μεθόδους πωλήσεων.

Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι εταιρείες Icap, Sales Promotion Center και Socialab. Υποστηρικτής η εταιρεία Scent Plus και Technology Supporter η Samsung. H The Happy Art ήταν χορηγός αισθητηριακής προσβασιμότητας. Η OTEAcademy χορηγός φιλοξενίας. H Conferience χορηγός συνεδριακής εμπειρίας. Χορηγός επικοινωνίας το Επιχειρώ.