Με τον αριθμό – ρεκόρ των 269 Ελλήνων εξαγωγέων, συμμετείχε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2023, καταλαμβάνοντας την 5η θέση μεταξύ των 7.800 εκθετών από 118 χώρες που έδωσαν το «παρών».

Η Anuga 2023 διεξήχθη στην Κολωνία της Γερμανίας, από 7 έως 11 Οκτωβρίου, προσελκύοντας πάνω από 140.000 εμπορικούς επισκέπτες από 200 χώρες.

Το εθνικό περίπτερο που διοργάνωσε η Enterprise Greece φιλοξένησε 123 εταιρείες που καλύπτουν όλο το εύρος του κλάδου, με τη φετινή συμμετοχή να εστιάζει στην ανάδειξη της ποιότητας των πρώτων υλών της ελληνικής γης, στην αναπτυξιακή δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας αλλά και στη δυνατότητά της, όχι μόνο να προσελκύει διεθνείς αγοραστές, αλλά και επενδυτικά εγχειρήματα, ενισχύοντας το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 19.000 προγραμματισμένες και adhoc συναντήσεις, κυρίως στα booths των συμμετεχουσών εταιρειών, ενώ για την καλύτερη προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, η Enterprise Greece λειτούργησε ειδικό χώρο γευσιγνωσίας και εκδηλώσεων (Business Hospitality Center).