Για ακόμα μια φορά, οι άνθρωποι των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων έδωσαν το «παρών» στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντησή τους, τα Regional Media Awards. Η διοργάνωση τους έδωσε την ευκαιρία να συναντηθούν, να «ακουστούν», να αναδειχθούν και να διακριθούν, αποδεικνύοντας την αξία και τη δυναμική τους.

Πρόκειται για τη 2η διοργάνωση των συγκεκριμένων βραβείων, τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής για ακόμα μια χρονιά, καταγράφοντας σχεδόν διπλάσιες υποψηφιότητες από πέρυσι και ραγδαία αύξηση στους μοναδικούς συμμετέχοντες οργανισμούς και εταιρείες. Η τελετή απονομής των Regional Media Awards ’17 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο Gazarte, στον Κεραμικό, με παρουσιάστρια την ηθοποιό Βαλέρια Κουρούπη.

Τα Regional Media Awards διοργανώνονται από τo Μarketing Week και τη BOUSSIAS, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν την αριστεία στα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, sites) στη χώρα μας. Aπώτερος σκοπός των βραβείων αυτών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσω της ανάδειξης βέλτιστων πρακτικών, οι οποίες θα αποτελέσουν οδηγό για τους υπόλοιπους παρόχους περιεχομένου, καθώς και για media specialist agencies, διαφημιστικές εταιρείες και διαφημιζόμενους.

Η ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμού αντικατοπτρίζεται στη διοργάνωση του πρώτου Regional Media Forum ’17, καθώς και στην Κριτική Επιτροπή των βραβείων, η οποία φέτος διευρύνθηκε με περισσότερα μέλη, εκπροσώπους media shops και μεγάλων διαφημιζόμενων, θεσμικούς φορείς, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, δημοσιογράφους κ.ά. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν για δεύτερη χρονιά ο Κωνσταντίνος Καμάρας. Χορηγός των βραβείων είναι η Mave Media και η Digitad. Υποστηρικτές των βραβείων είναι η FocusBari, η Global Media Communication και η Red Lemon. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών και του IAB Hellas.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ
Η τελετή έκλεισε με την απονομή των Grand Awards σε κάθε ενότητα, διάκριση που απονέμεται στο Μέσο εκείνο που κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους από το σύνολο των βραβείων που έχει κερδίσει σε όλες τις κατηγορίες. Τα βραβεία απένειμαν ο Κωνσταντίνος Καμάρας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών, Αντώνης Γρηγορόπουλος, και ο Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας του ΣΕΒ, Δημήτρης Βέργαδος. Συγκεκριμένα, το Grand Newspaper Award απονεμήθηκε στην Εφημερίδα Πελοπόννησος, το Grand Magazine Award στο BybusMagazine, το Grand Radio Award απονεμήθηκε στο CosmoRadio 95,1 FM, το Grand Digital Media Award στο Cretalive.gr και το Grand TV Award απέσπασαν τα Ionian TV και Κρήτη TV λόγω ισοβαθμίας.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Την Κριτική Επιτροπή των Regional Media Awards ’17 αποτέλεσαν οι: Κωνσταντίνος Καμάρας, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Πέτρος Αλβέρτος, Deputy General Manager, Mindshare, Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας, ΣΕΒ, Aντιγόνη Γαλάνη, Deputy General Manager, Zenith Optimedia, Τζωρτζίνα Γεωργίλη, Μedia Manager, Wind Hellas, Σταμάτης Δαυίδ, Marketing Manager, Μασούτης, Eιρήνη Δούζη, Digital Marketing Manager, Attica Publications Group, Γιώργος Ζαλοκώστας, Μedia Manager Greece and Cyprus, Eλαΐς-Unilever Hellas, Δημήτρης Ζήσης, Διευθύνων Σύμβουλος, Red Lemon, Αλέξης Καρακατσάνης, Γενικός Διευθυντής Easy 97,2, Ρυθμός 9,49, Όμιλος ΑΝΤ1, Φλώρα Κοκκινάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ξένια Κούρτογλου, Founder & Managing Partner, Focus Bari, Θεόφιλος Κωτσίδης, Media & Digital Strategist, Founder Oyster Media, Αντώνης Μαλανδρίνος, Γενικός Διευθυντής, Mave, Μιχάλης Μεϊμάρης, Kαθηγητής Νέων Τεχνολογιών και Μ.Μ.Ε., Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Λυδία Παπαδάτου, Regional Media Partner, Global Communication, Αλέξης Παπαμάργαρης, Account Director, BGM OMD, Κώστας Σταματάκης, Chief Marketing & Customer Officer, Dixons/Κωτσόβολος, Κυριακή Σουτζή, Media Manager, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μιχάλης Τζαγκαράκης, Διευθυντής Marketing, Super Market Χαλκιαδάκης, Λίνα Χανιώτη, ΤV Director, UM.

«ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»
Κωνσταντίνος Καμάρας, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων
«Τα Περιφερειακά Μέσα αποτελούν βασικό κύτταρο των τοπικών κοινωνιών, συνεπώς θεμέλιο λίθο ενός έθνους, ενός τόπου. Οι δουλειές οι οποίες είδαμε και αξιολογήσαμε υπογραμμίζουν και σαφώς ενθαρρύνουν προσπάθειες, όπως είναι αυτά τα βραβεία. Γιατί πολλά μπορεί να πει κανείς για το πόσο ισχυρά είναι τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα, πόσο μάλλον να κάνει αντίστιξη με την αλλοδαπή, εντούτοις νομίζω ότι η σύγκριση της φετινής εκδήλωσης με την περσινή, ήδη δίνει μια εικόνα δυναμικής, η οποία είναι σαφώς αξιοσημείωτη, σαφώς αξιοθαύμαστη. Σκεφτείτε το: σχεδόν διπλάσιες υποψηφιότητες, σχεδόν διπλάσιες εταιρείες, δηλαδή οργανισμοί Μέσων ενημέρωσης οι οποίοι συμμετέχουν, μια κριτική επιτροπή σαφώς εμπλουτισμένη με στελέχη της αγοράς, διαφημιζόμενους και διαφημιστικές εταιρείες, δηλαδή τους πελάτες οι οποίοι αποτιμούν, εκτιμούν και στο τέλος επενδύουν στη δυναμική των τοπικών και περιφερειακών Μέσων, και ένα υψηλότατο επίπεδο έργων που είδαμε και αξιολογήσαμε, αιγίδες από φορείς της αγοράς, είτε από παραδοσιακά Μέσα είτε από τον ψηφιακό κλάδο, αλλά και βέβαια ένα πολύ ενδιαφέρον forum. Όπως είπαμε και πέρυσι, οι δουλειές των Τοπικών και Περιφερειακών Μέσων δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλες εθνικών Μέσων, οπότε ναι, είναι ώρα να αναδειχθούν και να βραβευθούν».

ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Τη σημασία και τον αντίκτυπο των Regional Media Awards στην ελληνική κοινωνία φανερώνει
και το γεγονός ότι έχουν αποκτήσει πιστούς υποστηρικτές, από την πρώτη τους κιόλας διοργάνωση.


«ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ»
«Η Digitad PC στηρίζει από την πρώτη μέρα τον θεσμό των Regional Media Awards, μένοντας προσηλωμένη στον πρωταρχικό της σκοπό για την εμπέδωση και διάδοση της διαφημιστικής υπεραξίας των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ. Σε μια κατακερματισμένη διαφημιστική αγορά λόγω οικονομικής κρίσης, η προβολή στα ποιοτικά τοπικά ΜΜΕ της επικράτειας, αποτελεί την ιδανική και πλέον αποτελεσματική λύση για μεγάλους, μεσαίους και μικρούς διαφημιζόμενους. Αν και κάπως καθυστερημένα, αυτό θα συμβεί νομοτελειακά και στην Ελλάδα, όπως και στις χώρες του εξωτερικού. Ο ρόλος των Regional Media Awards της BOUSSIAS είναι καθοριστικός προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς μέσα από το πλήθος των υποψηφιοτήτων και τις βραβεύσεις των βέλτιστων πρακτικών, φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αποκαλούμενα “μεγάλα” ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας». Σαράντος Ευσταθόπουλος, Σύμβουλος Στρατηγικής & Επικοινωνίας, Digitad PC

«Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΤΑΙ»
«Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Mave media στήριξε ως χορηγός τον θεσμό των Regional Media Awards 2017. Έναν θεσμό που βραβεύει και αναδεικνύει τη δουλειά, τη δημιουργικότητα, την ιδιαιτερότητα των περιφερειακών Mέσων. Φέτος, η προσθήκη του Forum την ημέρα των βραβείων αποδείχτηκε μια πολύ καλή ιδέα, καθώς στήριξε τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους διαφημιστές, τα Mέσα και τους διαφημιζόμενους. Είδαμε και ακούσαμε πολλές ιδέες, προτάσεις, αλλά και έρευνες που μας έδειξαν την τάση της αγοράς, αλλά και του καταναλωτή, μέσα από την πορεία της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και ανέδειξαν τις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν τα τοπικά ΜΜΕ. Επιπλέον, η βράβευση των Mέσων αποδείχτηκε σημαντική για μια ακόμα χρονιά, δείχνοντας πως η σκληρή δουλειά τους ανταμείβεται. Είδαμε ωραία δημιουργικά, πρωτότυπα άρθρα, καινοτομίες στην τεχνολογία, γνωρίσαμε το κοινωνικό πρόσωπο πάρα πολλών Mέσων στην περιφέρεια που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το έργο τους για την τοπική κοινωνία. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν με την παρουσία τους σε αυτό τον θεσμό. Η Mave media με την εικοσαετή εμπειρία ως media specialist θα στηρίζει με την παρουσία της, εκδηλώσεις που αφορούν και αναδεικνύουν τα περιφερειακά Μέσα και τη δύναμή τους». Αντώνης Μαλανδρίνος, General Manager, Mave Media

ΟΙ «GRAND» ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Τα Regional Media Awards 2017 ανέδειξαν και έξι μεγάλους νικητές, οι οποίοι απέσπασαν τα Grand Awards, καθώς συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους από το σύνολο των βραβείων που κέρδισαν σε όλες τις κατηγορίες.

«Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ»
«Ο θεσμός των Regional Media Awards είναι διακριτά καινοτόμος για τα Μέσα της Ελληνικής Περιφέρειας. Ανοίγει νέες προοπτικές, αναδεικνύοντας δράσεις, αποτέλεσμα και δυνατότητες που ήταν αθέατες στο μεγαλύτερο μέρος του στερεώματος της επικοινωνίας, των media και της αγοράς. Η ίδια η διαδικασία και τα αποτελέσματά της είναι αυτά που εμπνέουν τους ανθρώπους της περιφερειακής μαζικής επικοινωνίας, ώστε να δημιουργήσουν, να επενδύσουν στην ποιότητα και να λειτουργούν στο πλαίσιο μιας αποτελεσματικής στοχευμένης προσπάθειας. Για εμάς, την οικογένεια του Ionian TV, η διάκριση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ως Grand Regional TV, μας γεμίζει από ευθύνη να παραμείνουμε επαγγελματίες, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και με πάθος να ανοίξουμε νέους δρόμους. Σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις ικανότητές μας». Σπύρος Καμπιώτης, CEO, Ιonian TV

«ΤΟ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»
«Μια ακόμη επιβράβευση για τα Μέσα του ενημερωτικού ομίλου της Κρήτη-TV, είναι προφανώς αναγνώριση της πολύ καλής δουλειάς με λειτουργίες πρότυπο, που θεωρούμε χωρίς υπερβολή ότι ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια των περιφερειακών Μέσων. Όχι μόνο γιατί αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά μας, αλλά και γιατί αντανακλά σε όλη την περιφερειακή τηλεόραση, σε όλο τον περιφερειακό Τύπο, σε όλη την Περιφέρεια εν γένει! Για τον λόγο αυτό άλλωστε, εκτιμούμε ότι αυτή η διοργάνωση της βράβευσης των περιφερειακών Μέσων ενημέρωσης, πρέπει να αποκτήσει μόνιμα και ποιοτικά χαρακτηριστικά αξιολόγησης και να αποτελέσει έναν θεσμό ανάδειξης της ποιότητας, της τεχνολογικής εξέλιξης και της καινοτομίας που σε Μέσα όπως η Κρήτη-TV, συντελείται στη περιφέρεια και όχι σε κεντρικά μεγάλα ΜΜΕ που εδρεύουν στην Αθήνα. Θεωρούμε απαραίτητη την ανάδειξη του έργου που γίνεται στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, έργο το οποίο προβάλλει και αναδεικνύει πτυχές και απόψεις μιας παραγκωνισμένης και απαξιωμένης από την κεντρική ενημέρωση, αλλά πάντα επίκαιρης και ζωντανής καθημερινότητας. Εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή το πιο δημιουργικό κομμάτι μίας άλλης Ελλάδας βρίσκεται τελικά στη Περιφέρεια και η βράβευσή μας αυτή, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για αυτό. Η επιβράβευση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση η οποία αντικατοπτρίζει και την στήριξη και αγάπη της τοπικής κοινωνίας, χάρη στην οποία μπορούμε να παράγουμε ποιοτικό έργο!». Ελένη Κοκοσάλη, Εμπορική Δ/ντρια, Κρήτη TV

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ»
«H πρόσφατη βράβευση του cretalive.gr είναι η απόδειξη ότι οι δυνατές ομάδες, οπουδήποτε και αν βρίσκονται μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του cretalive.gr, θέσαμε ως στόχο να καθιερωθούμε ως η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα Κρητών και το καταφέραμε μέσα από την έγκυρη ενημέρωση και τον σεβασμό στον επισκέπτη. Το Cretalive.gr είναι πλέον για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο περιφερειακό portal στην Ελλάδα, με την πλειοψηφία των διακρίσεων να αφορά στις διαθέσιμες διαφημιστικές υπηρεσίες. Οι διακρίσεις αυτές σε συνδυασμό με τη διαρκώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα, καθιστούν το cretalive.gr το απόλυτο διαφημιστικό όχημα για τους απανταχού Κρήτες. Με το ίδιο πάθος και με νέες ιδέες θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για οτιδήποτε αφορά την Κρητική Κοινότητα. Με νέες τεχνολογίες και αποτελεσματικές καινοτόμες διαφημιστικές υπηρεσίες θα προβάλλουμε δυνατά την τοπική οικονομία».
Μιχάλης Σερπετσιδάκης, Δ/νων Σύμβουλος & Εκδότης, Cretalive.gr

«ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΑ»
«Το Κοσμοράδιο 95,1 γιορτάζει φέτος 30 χρόνια εκπομπών στην κεντρική Μακεδονία. Η αγάπη των ακροατών το μεράκι και η τρέλα για το ραδιόφωνο, ο επαγγελματισμός, η μετάδοση με τα υψηλότερα τεχνολογικά στάνταρτς είναι αυτά που μας ακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια. Το Κοσμοράδιο 95,1 είναι ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικός σταθμός ελληνικής μουσικής που θέτει τους κανόνες του παιχνιδιού. Live Links, διοργάνωση μεγάλων συναυλιών, αμέτρητες πρώτες μεταδόσεις τραγουδιών είναι η καθημερινότητα που βιώνουμε εμείς και οι ακροατές μας. Το ραδιόφωνο πάνω από όλα είναι παρέα και το Κοσμοράδιο έχει την καλύτερη και μεγαλύτερη παρέα, από το Λευκό Πύργο μέχρι τον Πύργο του Eiffel και από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Time Square. Η κορυφαία διάκριση του σταθμού μας στα φετινά Regional Media Awards είναι αφορμή να αισθανθούμε εγώ και οι συνεργάτες μου υπερήφανοι, αλλά και ταυτόχρονα να προσπαθούμε να διατηρήσουμε την υψηλή θέση που κατέχουμε στην καρδιά των ακροατών μας. Κοσμοράδιο 95,1, Ανεβαίνουμε Μαζί!». Δημοσθένης Τολίδης, Γενικός Διευθυντής, Κοσμοράδιο 95,1