Τη σταθερή του σχέση με το κοινό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ραδιόφωνο, καθώς δείχνει να παραμένει μία από τις αγαπημένες επιλογές συντροφιάς για το κοινό, στην εποχή του «Μένουμε Σπίτι».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μέτρησης της ΑΕΜΑΡ.

Τη σταθερή του σχέση με το κοινό αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ραδιόφωνο, καθώς δείχνει να παραμένει μία από τις αγαπημένες επιλογές συντροφιάς για το κοινό, στην εποχή του «Μένουμε Σπίτι». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της μέτρησης ραδιοφωνικής ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ, που διενεργείται στον Νομό Αττικής από τις εταιρείες MRB Hellas και Global Link, οι 8 στους 10 κατοίκους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο καθημερινά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγραφή πως, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες της μέτρησης, παρατηρείται αύξηση της μέσης διάρκειας ημερήσιας ακρόασης.

Ειδικά τις καθημερινές, η ακρόαση ραδιοφώνου αγγίζει το 82%, ενώ η μέση διάρκεια ακρόασης ξεπερνά τις 4 ώρες ημερησίως. Ως προς τον χώρο ακρόασης παρατηρείται ξεκάθαρα –και αναμενόμενα- αύξηση της ακροαματικότητας στο σπίτι. Στον νομό Θεσσαλονίκης, κατά το ίδιο διάστημα της μέτρησης που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΑΕΜΑΡ, ο δείκτης της κάλυψης καταγράφει επίσης πως οι 8 στους 10 ακούν ραδιόφωνο σε καθημερινή βάση.

Καθώς η έρευνα ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, η επιστημονική παρατήρηση θα επιτρέψει συμπεράσματα με πρόσθετους δείκτες σε μεταγενέστερο χρόνο. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΑΕΜΑΡ, «στις δύσκολες αυτές ημέρες, οι ακροατές αναγνωρίζουν τη δύναμη του αγαπημένου Μέσου και συνεχίζουν να επιλέγουν την παρέα του, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, την απόδραση, την επικοινωνία και την αμεσότητα. Και τους ευχαριστούμε για αυτό!».