Τη νέα της πρωτοβουλία «Τεχνολογία χωρίς Εμπόδια» παρουσίασε νωρίτερα σήμερα η Κωτσόβολος, με στόχο να κάνει την τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρίες να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τον Γιάννη Βασιλάκο, Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κωτσόβολος – Dixons South East Europe, με καλεσμένους ομιλητές τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microsoft Greece, Malta, Cyprus, τον Άρη Παρασκευόπουλο, Επικεφαλής Τμήματος Κινητής Τηλεφωνίας της Samsung Electronics Hellas, τον Michael Pazinas, Apple Distinguished Educator, τον Τάσο Μαριανό, Γενικό Διευθυντή της ΕΛΕΠΑΠ και τον Δημήτρη Μαύρο, Πρόεδρο της MRB.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η εταιρεία προχωρά στην αναβάθμιση των φυσικών καταστημάτων της για να προσφέρουν ένα υψηλό επίπεδο προσβασιμότητας και εμπειρίας στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, στην καλύτερη δυνατή πλοήγηση στα ψηφιακά μέσα της εταιρείας με ειδικό μενού προσβασιμότητας, και στην εκπαίδευση του προσωπικού για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία. Συνεργάτες του προγράμματος είναι οι Microsoft, Samsung, ΕΛΕΠΑΠ και MRB.

Ο Γιάννης Βασιλάκος, δήλωσε σχετικά: «Ευελπιστούμε μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία να αποτελέσουμε το παράδειγμα για ένα κόσμο που κάθε άνθρωπος θα έχει ίση πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Μέσα από αυτό το ταξίδι, δίνεται και σε εμάς η ευκαιρία να δούμε τους εαυτούς μας κατάματα, να εξοικειωθούμε και να βελτιωθούμε, χωρίς να φοβόμαστε να αγγίξουμε ευαίσθητα θέματα, όπως αυτό της αναπηρίας».