Στόχος η ισότιμη πρόσβαση αγοριών και κοριτσιών σε κινητές συσκευές
Το Ίδρυμα Vodafone εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Girl Effect, φιλοδοξώντας να βοηθήσει 7 εκατομμύρια ευάλωτα κορίτσια από οκτώ χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που χρειάζονται για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Το Girl Effect και το Ίδρυμα Vodafone πραγματοποίησαν την πρώτη ολοκληρωμένη διεθνή έρευνα σχετικά με την πρόσβαση και τη χρήση της κινητής τεχνολογίας από κορίτσια εφηβικής ηλικίας. Η έρευνα κατέδειξε ότι τα αγόρια είναι 1,5 φορά πιο πιθανό να διαθέτουν δικό τους κινητό τηλέφωνο σε σχέση με τα κορίτσια και 1,3 φορές πιο πιθανό να έχουν δικό τους smartphone. Στις χώρες όπου θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, το Ίδρυμα Vodafone και το Girl Effect έχουν στόχο να ενδυναμώσουν τα κορίτσια παρέχοντάς τους πρόσβαση στην πλατφόρμα Springster.

Πρόκειται για ένα εργαλείο που δίνει πρόσβαση σε περιεχόμενο το οποίο βοηθά κορίτσια να ενημερωθούν και να κατανοήσουν βασικά κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους. Η συνεργασία αποτελεί μέρος της δέσμευσης «Connecting for Good» του Ιδρύματος Vodafone. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε Ινδία, Τανζανία, Νότια Αφρική, Λεσότο, Γκάνα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Κένυα και Μοζαμβίκη.