Η Eurobank αναλαμβάνοντας «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό», διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο ΚΠΙΣΝ με τίτλο «Μπροστά για την οικογένεια», η οποία μεταδόθηκε διαδικτυακά. Εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β’ και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα οι 5 πυλώνες της πρωτοβουλίας της τράπεζας είναι οι εξής: Δράσεις με επιλεγμένους φορείς, τραπεζικά προϊόντα με κοινωνική στόχευση και προνομιακούς όρους, συνέργειες με επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες για το δημογραφικό ζήτημα για στοχευμένες δράσεις, ανάπτυξη δημοσίου διάλογου για το δημογραφικό, ενώ τέλος, η τράπεζα βρίσκεται μπροστά για την οικογένεια και τους εργαζομένους της. Ενδεικτικά, στο πλαίσιο του πρώτου πυλώνα, η Eurobank, σε συνεργασία με την «Αποστολή», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στηρίζει γονείς με νεογέννητα να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των βρεφών έως την ηλικία του ενός έτους. Η δράση αφορά στον Έβρο και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πληθυσμό μικρότερο των 7.000 κατοίκων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, υπογράμμισε πως η λύση του δημογραφικού δεν μπορεί παρά να έρθει μέσα από τη στήριξη της οικογένειας. Η πρωτοβουλία επικοινωνείται από χθες με καμπάνια, την οποία υπογράφει η Ogilvy.