Οι ίδιοι οι «τρώσαντες» θα κληθούν να μας ιάσουν και η χώρα, με τρελαμένο το εκλογικό σώμα, κινδυνεύει από ακυβερνησία. Κι όλα αυτά, για να καταφέρει ίσως ο κ. Αντ. Σαμαράς να γίνει Πρωθυπουργός, ο κ. Ευ. Βενιζέλος να μαζέψει τα κομμάτια του ΠΑΣΟΚ και τα ακραία κόμματα να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Όταν τους ευνοούν οι δημοσκοπήσεις, κάποιοι θυμούνται ότι υπάρχει και «κυρίαρχος λαός», τον οποίο γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, όταν κυβερνούν ή αντιπολιτεύονται!

«Οι εκλογές είναι ταυτόχρονα πολύ μεγάλες και πολύ μικρές για να επηρεάσουν το μέλλον. Η καθημερινή δουλειά είναι αυτή που δημιουργεί αξία»! Barbara Kingsolver Αμερικανή συγγραφέας (1955-…)

– Ας μην το ξανακάνουμε!
Ψηφίζαμε επιπόλαια, με βάση το προσωπικό συμφέρον μας, τις γνωριμίες μας, τις ιδεοληψίες μας ή τη «λάμψη» της τηλεοπτικής «περσόνας»
των πολιτικών κι όχι με γνώμονα τις ικανότητες και την εντιμότητά τους. Ποτέ σχεδόν δεν ρωτήσαμε: «Τι έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, πριν αποφασίσει ότι είναι ο πιο κατάλληλος για να μας διοικήσει; Ποια είναι τα επιτεύγματά του; Πού θέλει να μας πάει; Έχει μήπως αντικοινωνικές συμπεριφορές στον βίο του ή κρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα του;». Τίποτα από όλα αυτά! Μας έφτανε να είχε παίξει σ’ ένα πετυχημένο σίριαλ, να είχε διορίσει στο Δημόσιο την κόρη μας, να ήταν ευειδής, να είχε βάλει πολλά γκολ ή καλάθια, να πέταγε εξυπνακίστικες ατάκες, να ήταν «εργατοπατέρας» ή παιδί του μπαμπά του, για να του δώσουμε την ψήφο μας. Ας ΜΗΝ ξανακάνουμε το ίδιο ΛΑΘΟΣ!

– Παντοδύναμη μία ψήφος!
Την εικόνα πραγματικού τρελοκομείου δίνει το εκλογικό σώμα
και το πολιτικό προσωπικό κάνει ό,τι μπορεί για να το αποτρελάνει! Όποιος είδε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και έχει στοιχειώδη αναλυτική σκέψη θα κατάλαβε ότι σ’ αυτές τις εκλογές η κάλπη μπορεί να βγάλει τέρατα! Όλοι πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά και υπεύθυνα, ποιον και -κυρίως- γιατί θα ψηφίσουμε και παράλληλα δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τη δύναμη της ΜΙΑΣ ψήφου μας! Τι είναι άλλωστε το εκλογικό αποτέλεσμα; Το άθροισμα ΜΙΑΣ-ΜΙΑΣ ψήφου! Τώρα ξέρουμε και δεν θα έχουμε κανένα άλλοθι για τα δεινά που θα έρθουν!

– Φωνή λαού
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις,
που είδαν το φως της δημοσιότητας (20.4.12), ένας στους δύο Έλληνες προτιμά ως μελλοντικό Πρωθυπουργό τον ΚΑΝΕΝΑ!

– Γυαλιστερές χάντρες
Στις 6 Μαΐου δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας στίβου, μπάσκετ ή ποδοσφαίρου.
Στις 6 Μαΐου δεν θα παιχθεί καμιά κωμικοτραγική θεατρική παράσταση. Στις 6 Μαΐου δεν θα γυριστεί κανένα χλιδάτο τηλεοπτικό σίριαλ. Στις 6 Μαΐου δεν θα γίνει κάποια επίδειξη μόδας ούτε καλλιστεία. Στις 6 Μαΐου θα κριθεί η μοίρα αυτής της χώρας και του λαού της για πολλά επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό αναρωτιέμαι (πάντα αναρωτιόμουνα) τι δουλειά έχουν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων «γυαλιστερές χάντρες» από τους παραπάνω χώρους;

– Οι «διαγραφές» των αρχηγών
Είναι στο DNA του ΠΑΣΟΚ!
Ο Σημίτης διέγραψε το έργο του Ανδρέα, έδωσε το δαχτυλίδι στον γιο του κι εκείνος τον διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και τώρα ο Ευ. Βενιζέλος απαξίωσε πλήρως τον ΓΑΠ, που ευγενικά του παραχώρησε την καρέκλα του!…

– Δεν επιλέγουμε τυράννους
Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει τι σημαίνουν Κομμουνισμός και Ναζισμός.
Εκτός από τα τραγικά ιστορικά εγκλήματά τους και σε βάρος της Ελλάδας, δεν κρύβουν ούτε σήμερα τον στόχο τους. Κι αν -ο μη γένοιτο!- οι Έλληνες το ξεχάσουν από θυμό, μπροστά στην κάλπη, θα χάσουν πολύ περισσότερα και σημαντικότερα από αυτά που έχασαν από την ανικανότητα και τη διαφθορά των αστικών κομμάτων. Στη διαφθορά (καταγεγραμμένη και στο γονιδίωμα του κόκκινου και του μαύρου ολοκληρωτισμού) θα προστεθεί και η στέρηση κάθε ελευθερίας των ελλήνων πολιτών και η ανεξέλεγκτη κοινωνική και φυσική εξόντωση κάθε πολίτη, που θα είναι αντίπαλός τους ή απλώς θα καταγγέλλεται ως εχθρός τους!

– Προστασία της δημοκρατίας
Η νορβηγική Κυβέρνηση απαγόρευσε την τηλεοπτική αναμετάδοση της απολογίας του τρομοκράτη Άντερς Μπρέιβικ,
για να μην του δώσει την ευκαιρία να προπαγανδίσει υπέρ του Ναζισμού! Εμείς εδώ, στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης «ελευθεροτυπίας» (αφού οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι, σε ποσοστό 70%, ομολογούν εκδοτική-καναλαρχική λογοκρισία), δίναμε και δίνουμε ακόμη προπαγανδιστικό βήμα σε κάθε τρομοκράτη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, σε βάρος του εθνικού συμφέροντος!

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν 16-23 Απριλίου 2012.