Για ζητήματα προστασίας δεδομένων 2,2 δισ. χρηστών
Με το μεγαλύτερο πρόστιμο που επέβαλε ποτέ η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) είναι αντιμέτωπο το Facebook, για παραβιάσεις δεδομένων, μεταξύ αυτών και τα προσωπικά στοιχεία των 2,2 δισ. χρηστών του.

Το FTC εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει ποινή που θα υπερβαίνει το ποσό-ρεκόρ των 22,5 εκατ. δολαρίων, το οποίο είχε εκδικαστεί στη Google το 2012. Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αδυνατεί να απαντήσει στα σχετικά δημοσιεύματα λόγω του προσωρινού κυβερνητικού «λουκέτου», ενώ το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει. Η πολύκροτη τιμωρία έρχεται σε συνέχεια έρευνας του FTC, μετά από τις αποκαλύψεις ότι η Cambridge Analytica ανέσυρε στοιχεία για περίπου 87 εκατ. χρήστες της πλατφόρμας χωρίς την άδειά τους.

Έκτοτε, το Facebook δεσμεύτηκε να ισχυροποιήσει την προστασία των δεδομένων των χρηστών του, ωστόσο, μόλις ένα μήνα πριν, η εταιρεία παραδέχθηκε σφάλμα στο λογισμικό της, εξαιτίας του οποίου διέρρευσαν φωτογραφίες περίπου 7 εκατ. χρηστών. Σύμφωνα με τον αμερικάνικο Τύπο, η Επιτροπή έχει συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει ακόμα στο ύψος του.