Το Dettol πραγματοποιεί για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστασία Πρώτης Τάξης» σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την υλοποίηση διαδραστικών πειραμάτων στη σχολική αίθουσα για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού.

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Dettol «Προστασία Πρώτης Τάξης» είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη σχολική χρονιά, εκπαιδεύοντας πάνω από 1.500 μαθητές της Α’ Δημοτικού στους κανόνες υγιεινής των χεριών, με την έγκριση για την υλοποίησή του από την Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φέτος, για 2η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα έχει στόχο να προσεγγίσει 10.000 μαθητές σε Δημόσια Δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Αυτήν τη σχολική χρονιά, η πρωτοβουλία συνεχίζεται με δύο διαδραστικά πειράματα: το πείραμα με τίτλο «MicroVLab» και το πείραμα με τίτλο «Pepper Lab».

Η έναρξη για τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου που ερμηνεύει και το τραγούδι του προγράμματος «Καθαρά τα δύο μου χέρια τα κρατώ», και παρουσία στελεχών της Reckitt και του Αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας Γιώργου Κυριακόπουλου, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας.