Με αργά και σταθερά βήματα προχωρούν οι αλλαγές στο Ραδιομέγαρο με στόχο τη δημιουργία της νέας ΕΡΤ.

Στο πλαίσιο αυτό, σε τελικό στάδιο συζητήσεων με σκοπό να αναλάβει θέση ευθύνης στο τομέα προγράμματος της ΕΡΤ, βρίσκεται ο Πέτρος Μπούτος, Διευθυντής προγράμματος επί 20 χρόνια στο Mega και στη συνέχεια παραγωγός. Ήδη έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στο στέλεχος και τη νέα διοίκηση των Κωνσταντίνου Ζούλα και Γιώργου Γαμπρίτσου ότι θα συνεργαστούν στο εγχείρημα αλλαγής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και το μόνο που εκκρεμεί είναι η φόρμουλα και ο τίτλος.

Δεδομένου ότι Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης είναι ο Γιώργος Σιούλας, ο οποίος σημειωτέο βρίσκεται κοντά στη συνταξιοδότηση, το πιθανότερο είναι ο Πέτρος Μπούτος να αναλάβει ρόλο Εντεταλμένου Συμβούλου Προγράμματος, θέση που θα του δώσει τη δυνατότητα να κάνει εισηγήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για το πρόγραμμα της ΕΡΤ με νέες παραγωγές και εκπομπές.

Αν στη συνέχεια προχωρήσουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο οργανόγραμμα, ίσως μετακινηθεί στη νέα Γενική Διεύθυνση Προγράμματος που θα προκύψει. Την ίδια στιγμή, στην ενημέρωση ολοκληρώθηκε η αλλαγή φρουράς με την ανάληψη καθηκόντων στη Γενική Διεύθυνση Ενημέρωσης από τον Φώτη Καφαράκη, δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και με άλλα πρόσωπα που σηματοδοτούν «Mega», όπως ο Αντώνης Φουρλής που προορίζεται για την πρωινή ζώνη και η Όλγα Τρέμη που βρίσκεται σε τελικό στάδιο συζητήσεων για να αναλάβει βραδινό πολιτικό talk show.