Τις εταιρείες και τα έργα που ξεχώρισαν τη χρονιά, που πέρασε, στον κλάδο της σύγχρονης εκτύπωσης, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας ήρθε να αναδείξει για δεύτερη φορά ο θεσμός των Printing Awards.

Οι εταιρείες που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες στο σύνολο της αξιολόγησης και διακρίθηκαν, βραβεύθηκαν στην τελετή απονομής των Printing Awards 2022 της Boussias, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Radisson Blu Park Hotel, Athens.

Ο μεγάλος νικητής
Την κορυφαία διάκριση απέσπασε:

  • Η Pressious Arvanitidis ως Printing Company of the Year

Οι Gold διακρίσεις
Gold βραβεία κατέκτησαν οι εταιρείες:

  • ΑΕΜΕΞ ΑΕ
  • Bel
  • Pressious Arvanitidis

Τιμητικά βραβεία για τη συνολική τους προσφορά και δράση στον κλάδο έλαβαν η Κωνσταντίνα Λάντα-Ραυτοπούλου και ο Γεώργιος Βλάχος, καθώς επίσης και η νέα επιστήμων Γραφικών Τεχνών Ειρήνη Παύλου για το ερευνητικό της έργο, αλλά και η φοιτήτρια Μαρία Γιαλούρη για το έργο της Princess Lora.

Μια γιορτή για τον κλάδο
Η βραδιά αποτέλεσε μία γιορτή για τον κλάδο και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες δόθηκε η ευκαιρία σε σημαντικά στελέχη του χώρου να συναντηθούν και να επιβραβευθούν για τις επιτυχίες τους, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και ακαδημαϊκών.

Αναστάσιος Πολίτης, Πρόεδρος της Κριτικης Επιτροπής

Κατά την έναρξη της απονομής, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Printing Awards 2022, Αναστάσιος Πολίτης, ο οποίος ανάφερε: «Για δεύτερη χρονιά βρισκόμαστε εδώ σε συνεργασία με την Boussias για τη απονομή των Printing Awards, έναν θεσμό που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και συνεχίζεται, παρά την αντιξοότητα των συνθηκών, για να αναδείξει τις εταιρείες του κλάδου, τις καινοτομίες, την ευελιξία και την παραγωγικότητά του, όχι μόνο σε εμάς που γνωριζόμαστε αλλά και σε αυτούς που δεν ξέρουν τι κάνουμε. Όπως συνηθίζω να λέω, δεν μας ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας, αν και το έργο μας είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Πολλές ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στα Βραβεία και στην Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Γραφικών Τεχνών, τη Helgramed, η οποία συνεισφέρει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του κλάδου».

Ακολούθως, ο ίδιος αναφέρθηκε στις εξελίξεις και τις προοπτικές της εκτύπωσης, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας. Επεσήμανε τις ευκαιρίες που ανοίγει για τον κλάδο η συσκευασία, τα επόμενα χρόνια, αλλά και στον ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν οι επαγγελματίες του στο πλαίσιο της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Δρ. Μ. Τσιγώνιας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (Helgramed), Μάριος Τσιγώνιας, ο οποίος παρουσίασε το έργο της Ένωσης.

Πολύ σημαντική για την αξία του θεσμού είναι η συμβολή του Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, Δρ. Αναστάσιου Πολίτη, καθώς και των μελών που συνθέτουν την επιτροπή, η οποία αξιολόγησε τις υποψηφιότητες μέσα από ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με οκτώ Gold Βραβεία και τη διάκριση Printing Company of the Year στα Printing Awards 2022 κλείνει μια εξαιρετικά δημιουργική χρονιά για την Pressious Arvanitidis.

Θωμάς Αρβανιτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Τεχνικής & Χρηματοοικονομικής Διοίκησης, Pressious Arvanitidis

Printing company of the year – Pressious Arvanitidis
«Κλείνουμε 50 χρόνια και συνεχίζουμε με αισιοδοξία»
«Είναι μεγάλη μας τιμή η φετινή βράβευση με την ανώτατη διάκριση της Printing Company of the Year 2022. Για όλους εμάς στην Pressious Arvanitidis επισφραγίζει την προσήλωση μας και το πάθος μας στην έντυπη επικοινωνία και χάρτινη συσκευασία. Ειδικά φέτος, για εμάς έχει και ιδιαίτερα συμβολική σημασία δεδομένου ότι κλείνουμε 50 χρόνια από όταν η οικογένεια μας ξεκίνησε με τις Γραφικές Τέχνες και τις Εκτυπώσεις. Πενήντα χρόνια προσπαθούμε για το βέλτιστο αποτέλεσμα των πελατών μας και συνεχίζουμε με αισιοδοξία. Πιστεύουμε στη δύναμη και την επικοινωνιακή αποτελεσματικότητα του χαρτιού, που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι η πλέον περιβαλλοντικά υπεύθυνη πρώτη ύλη δεδομένου ότι είναι πλήρως ανακυκλώσιμη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους της Pressious Arvanitidis που χωρίς τη δική τους προσπάθεια και αφοσίωση δεν θα απολαμβάναμε σήμερα αυτή τη σημαντική διάκριση, όπως επίσης και την Boussias για την άψογη διοργάνωση και την έμφαση που δίνει στον κλάδο μας».

Οι άνθρωποι της σύγχρονης εκτύπωσης, των γραφικών τεχνών και της τυπογραφίας, ακόμα και μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, συνέχισαν να είναι δημιουργικοί και να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Σωκράτης Σώλος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΕΜΕΞ ΑΕ

Gold winner – ΑΕΜΕΞ ΑΕ
Πολυετής εμπειρία και επαγγελματική προσήλωση
«Η συγκεκριμένη χρυσή βράβευση για την εταιρεία μας στα Printing Awards 2022 έρχεται ως μια μεγάλη επιβράβευση για την ακούραστη ομάδα της Aemex, η οποία προσφέρει διαρκώς ποιοτικές υπηρεσίες και εκτυπώσεις στους πελάτες και συνεργάτες της. Το έργο στο Golden Hall, για το οποίο διακριθήκαμε, είναι ένα έργο μεγάλης προβολής που μας κάνει υπερήφανους σε συνέχεια της πολυετούς εμπειρίας και επαγγελματικής μας προσήλωσης».

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Global Sales & Business Development Director, Bel

Gold winner – bel
«Το βραβείο επισφραγίζει την επίτευξη των στόχων μας»
«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά η κατάκτηση του Gold Βραβείου για το Control Center στα Printing Awards. Η βράβευση του Overprint MIS σημαίνει αναγνώριση των προσπαθειών όλων των ανθρώπων μας και του τρόπου με τον οποίο η Bel οραματίζεται την ανάπτυξη των προϊόντων της γύρω από 3 πυλώνες: ψηφιοποίηση, αυτοματοποίηση, συνδεσιμότητα. Το βραβείο επισφραγίζει τη δύναμή μας στην αγορά και την επίτευξη των στόχων μας αξιοποιώντας δεδομένα από ολόκληρη τη ροή εργασίας της παραγωγής, αυτοματοποιώντας διαδικασίες και συνδέοντας ανθρώπους και εξοπλισμό. Τα Printing Awards είναι ένα σημαντικός θεσμός που παρέχει το βάθρο για την ανάδειξη καινοτόμων και επιτυχημένων έργων. Οι πελάτες μας είναι αυτοί που μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν καθημερινά ώστε να στοχεύουμε ψηλά».

Silver winner – brother & brother reproductions
«Δεσμευόμαστε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό»
«Με την ευκαιρία της βράβευσής μας στα Printing Awards, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πελάτες και συνεργάτες μας για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά στην ποιότητα της χρωματικής απόδοσης των προϊόντων τους. Επίσης, την Boussias για την οργάνωση καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Οι διακρίσεις μας γεμίζουν με περηφάνια για τη συνολική μας προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα μας δεσμεύουν να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό προς αυτήν την κατεύθυνση».
Κώστας Στρατής, Managing Director, Brother & Brother Reproductions