Με πρωτότυπο περιεχόμενο, σε χαμηλότερη τιμή από το Netflix

Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία λανσαρίσματος για την πολυαναμενόμενη υπηρεσία streaming της Apple, το Apple TV+, ενώ ανακοινώθηκε και το κόστος μηνιαίας συνδρομής.

Όπως αποκάλυψε ο CEO της εταιρείας Tim Cook στο ετήσιο event του Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα θα κάνει πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου και θα διατίθεται προς 4,99 δολάρια το μήνα. Σε πρώτη φάση, θα είναι διαθέσιμη σε 100 χώρες, με ένα φιλόδοξο πλάνο πρωτότυπου προγράμματος, το οποίο θα ανανεώνεται κάθε μήνα. Η τιμή του είναι η χαμηλότερη μεταξύ των μεγαλύτερων αντίστοιχων υπηρεσιών, τόσο σε σχέση με το Netflix, που πρόσφατα προχώρησε σε αυξήσεις συνδρομών, όσο και συγκριτικά με το streaming service της Disney που αναμένεται αργότερα μέσα στον Νοέμβριο και θα στοιχίζει 6,99 δολάρια τον μήνα.

Το Apple TV+ θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν για έναν χρόνο σε όσους αγοράσουν προϊόντα της Apple, αναδεικνύοντας την πρόθεση της εταιρείας να αξιοποιήσει το νέο λανσάρισμα ως επιπλέον κίνητρο ενίσχυσης του loyalty ή «μεταπήδησης» στο «στρατόπεδο» της Apple. O κολοσσός της τεχνολογίας έχει επενδύσει περί τα 6 δισ. δολάρια στη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου, ενώ, σύμφωνα με τον Cook, τα trailers για τις νέες σειρές έχουν ήδη λάβει πάνω από 100 εκατ. views. Πέραν της διάστασης της ψυχαγωγίας, η εταιρεία ετοιμάζει λανσαρίσματα και στο κομμάτι του hardware, με πιο αξιοσημείωτο αυτό του iPhone 11.
(Πηγή: AdWeek)