Το Action 24 κάνει πρεμιέρα το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου στις 06:00 και «βάζει την ενημέρωση σε πρώτο πλάνο». Στο νέο Action 24, «η ενημέρωση βρίσκει τη θέση της στο τηλεκοντρόλ γιατί θα είναι παντού όπου υπάρχουν ειδήσεις: στην πολιτική, την οικονομία, την κοινωνία, τον αθλητισμό». Θα φιλοξενεί ειδήσεις, γεγονότα, αναλύσεις, αλλά και όλα τα πρόσωπα της επικαιρότητας από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Το πρόγραμμα του αμιγώς ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού συνθέτουν ενημερωτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, βραδινά talk shows και late night shows.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του νέου Action 24, ο Γιάννης Σαραντάκος, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, αναφέρει: «Σε μια εποχή που τα γεγονότα και οι ειδήσεις μας κατακλύζουν καθημερινά, η ενημέρωση είναι επιτακτική και όχι προαιρετική ανάγκη. Στο Action 24 εκτός από την αμεσότητα και την εγκυρότητα που τα θεωρούμε προαπαιτούμενα, φέρνουμε στην ενημέρωση άποψη και σχολιασμό, μέσα από μια ομάδα καταξιωμένων δημοσιογράφων. Στόχος μας είναι η ενημέρωση να παραμένει σε πρώτο πλάνο και εργαζόμαστε όλοι με αφοσίωση γι’ αυτόν τον σκοπό».