Έρευνα τις Samsung για τις συνήθειες στην τηλεθέαση
Οι Ευρωπαίοι τηλεθεατές είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με τις πληροφορίες που αποκαλύπτουν σχετικά με το τι συμβαίνει σε μία τηλεοπτική σειρά ή εκπομπή, σύμφωνα με νέα έρευνα της Samsung για τις τηλεοπτικές συνήθειες.

Η έρευνα διεξήχθη από την onepoll.com τον Σεπτέμβριο 2014 για λογαριασμό της Samsung, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Βέλγιο, Σουηδία και Ελβετία και δείχνει ότι οι τηλεθεατές απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές, με ποσοστό 52%, να δηλώνει ότι παρακολουθεί μόλις ένα επεισόδιο κάθε φορά. Το 36% δηλώνει πως προσέχει να μην αποκαλύψει την πλοκή όταν συζητά για μία σειρά μπροστά σε κάποιο φίλο ή συνάδελφο και το 18% πως θα τον ενοχλούσε αν ανακάλυπτε κάποιο spoiler στα social media, με αποτέλεσμα να αποφεύγει social media, περιοδικά, εφημερίδες και ραδιόφωνο, προκειμένου να μη μάθει κάποιο «τηλεοπτικό μυστικό».
Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι το 50% των τηλεθεατών στην Ευρώπη υποστήριξαν πως παρακολουθούν σειρές για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, αλλά αυτή η φυγή έρχεται με τα δικά της άγχη. Σχεδόν οι μισοί (46%) στεναχωριούνται όταν τελειώσει η αγαπημένη τους σειρά και πάνω από τους μισούς (51%) ξεκινούν μια καινούργια.