Την απόφασή της να σταματήσει τη συνεργασία με πελάτες που δεν ευθυγραμμίζονται με τα νέα της κριτήρια ESG ανακοίνωσε η Edelman. Ο κολοσσός των PR δεχόταν ισχυρές πιέσεις από ακτιβιστές του κλίματος αναφορικά με την εκπροσώπηση συγκεκριμένων πελατών και προχώρησε σε μια διαδικασία αξιολόγησης των περισσότερων από 330 συνεργατών της κατόπιν αιτήματος της οργάνωσης Clean Creatives να «απολύσει» τις βιομηχανίες πετρελαίου και αερίου, ιδιαίτερα τις Exxon Mobil και Shell.

Η ομάδα Clean Creatives, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «επαγγελματίες της διαφήμισης που θέλουν ένα ασφαλές μέλλον για το κλίμα», δημοσίευσε το αίτημα κατά την παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα των Ηνωμένων Εθνών, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 100 υπογραφές από ακαδημαϊκούς, συγγραφείς και ακτιβιστές, μεταξύ άλλων.

Η απόφαση της Edelman εντάσσεται σε μια εν εξελίξει στρατηγική βιωσιμότητας που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως η θέσπιση λειτουργικών αρχών που θα πρέπει να υιοθετούνται τόσο εσωτερικά, όσο και από τις εταιρείες που την επιλέγουν. Αν και η Clean Creatives εμφανίζεται δύσπιστη απέναντι στις εξαγγελίες, το agency δήλωσε ότι πρόκειται να καθοδηγήσει τους πελάτες του που εμφανίζουν κενά αναφορικά με την εφαρμογή των κριτηρίων ESG, ξεκινώντας άμεσα.

(Πηγή: AdAge)