Σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού θα διατηρήσουν τις συνήθειες που υιοθέτησαν λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού, επισημαίνει νέα έρευνα καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ.

Νέα σχετική έρευνα ΙΕΛΚΑ.

Σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού θα διατηρήσουν τις συνήθειες που υιοθέτησαν λόγω της εμφάνισης του κορωνοϊού, επισημαίνει νέα έρευνα καταναλωτών του ΙΕΛΚΑ. Ενδεικτικά, μόλις το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φορά γάντια μία χρήσης κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020. Ένας στους 3 θα συνεχίσει να φορά γάντια και το επόμενο έτος. Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φορά μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020.

Το υπόλοιπο 41% θα σταματήσει αργότερα. Το 30% δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να κουβαλά μαζί του αντισηπτικά, ενώ 4 στους 10 θα διατηρήσουν την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι και το επόμενο έτος. Όσον αφορά την αγορά της εστίασης, το 33% θα ξεκινήσει άμεσα την συνήθεια του φαγητού σε εστιατόριο-ταβέρνα, ενώ 17% αργότερα. Ένας στους 2 όμως δεν θα επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020. Όσον αφορά στις διακοπές, 1 στους 4 καταναλωτές δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές όπως κάθε χρόνο, 17% ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα, το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος, ενώ το 32% δεν γνωρίζει ακόμα.