Σύμφωνα με την έρευνα Mastercard SME Monitor
Την απλοποίηση των καθημερινών εργασιών επισημαίνουν ως το βασικότερο πλεονέκτημα των ηλεκτρονικών συναλλαγών οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η Mastercard στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Επιπλέον, διαπιστώνουν αύξηση στις συναλλαγές μέσω κάρτας σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ, όσον αφορά στη προώθηση των ανέπαφων συναλλαγών, υποστηρίζουν ότι η χρήση τους διευκολύνει τους καταναλωτές. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της συγκεκριμένης περιοχής ως προς την αναλογία pos τερματικών και πληθυσμού, με 48.854 POS ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Όπως δείχνει η έρευνα, 1 στις 3 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης επιτρέπει πλέον τις συναλλαγές με κάρτες λόγω της αυξημένης ζήτησης από τη μεριά των πελατών, την ώρα που το 18% εξ αυτών βλέπει την αποδοχή των καρτών για τις πληρωμές ως μία ευκαιρία για να συμβαδίσει η επιχείρησή του με τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις.

Η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, ανέφερε: «Η αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ελλάδα σε σχέση με την περασμένη χρονιά, αλλά και το γεγονός ότι αναγνωρίζονται ολοένα και περισσότερο τα οφέλη της χρήσης καρτών στην καθημερινότητά μας είναι αρκετά ενθαρρυντικά σημάδια. Φαίνεται ότι οι έμποροι και οι ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κατανοούν πως για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί πρέπει να συμβαδίζουν με τους ψηφιακά καταρτισμένους πελάτες τους».