Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στο Athens Marriott Hotel, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Green Brand Awards 2023, η οποία διοργανώθηκε από την Boussias Events. Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών, που συνδυάζουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις βιωσιμότητας και αειφορίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την περιβαλλοντική προστασία, προσφέροντας βιώσιμες τεχνολογίες και πρακτικές, αλλά και προϊόντα που θεωρούνται Green, Eco-friendly, Recyclable, Reusable, Zero Waste και Χαμηλής Κατανάλωσης Ενέργειας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 64 εταιρείες, φορείς και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων, ενώ στην κορυφή βρέθηκαν οι:

  • East West Greece ως Green Supplier of the Year
  • Κωτσόβολος, Dixons South-East Europe ως Green Brand of the Year
  • Θερμοκήπια Θράκης ΑΕ ως Green Company of the Year

Επίσης, οι εταιρείες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας Platinum Βραβείο ήταν οι:

  • Greentech
  • Loulis Food Ingredients
  • ΤΕΧΑΝ – ΑΒ Βασιλόπουλος
Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας τους Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Βιώσιμη κοινωνία είναι αυτή που πλαισιώνεται από πρωτοπόρες πράσινες βέλτιστες πρακτικές και τεχνολογίες, εμπνευσμένους επιχειρηματίες, καινοτόμες startup επιχειρήσεις και πολίτες με όραμα την ποιότητα του περιβάλλοντος ως κοινό αγαθό για όλους. Τα Green Brand Awards γιορτάζουν, παρουσιάζοντας τις πιο καινοτόμες πράσινες σκέψεις, συντονιστές, μέντορες, στοχαστές που στηρίζουν επιτεύγματα στην κυκλική οικονομία και το eco living στη χώρα μας. Καλλιεργούμε μια φιλοσοφία αριστείας, η οποία, εάν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στη συνεχή αναβάθμιση του σύγχρονου τρόπου ζωής επενδύοντας ισχυρά στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και συμπεριφορά. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε, όταν, σύντομα, θα γυρίζουμε οριστικά τη σελίδα της πανδημίας, αφήνοντας πολλαπλώς πληγωμένο το περιβάλλον, από την πρόσφατη επιστροφή στα πλαστικά μιας χρήσης, τις μάσκες, τα γάντια, τις χημικές απολυμάνσεις, τα “Πράσινα” Βραβεία έρχονται να τιμήσουν τα πιο καινοτόμα “πράσινα” έργα και μυαλά, που τόσο ο πλανήτης μας έχει ανάγκη, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να ζούμε όλες και όλοι μια καθημερινότητα που να σέβεται τη ζωή. Έχει πλέον γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό από όλους μας ότι πρέπει να αλλάξουμε πορεία στη διαβίωσή μας.

Η συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης των τρεχουσών κρίσεων, πρέπει να ξεκινήσει να οικοδομείται από τώρα πάνω σε αξίες και κατευθύνσεις που να βασίζονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, τη δημοκρατία. Εύχομαι σε όλους να παραμένετε υγιείς και με πολλές επιτυχίες τόσο επαγγελματικές όσο και προσωπικές».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Green Brand Awards 2023, όπου o Γιώργος Σαρελάκος, Επικεφαλής Aegean Rebreath, παρέλαβε τιμητικό βραβείο εκ μέρους της Aegean Rebreath/ Λ.Τ. Σκύρου για τις Δράσεις Προστασίας του Θαλάσσιου Οικοσυστήματος και την Αειφορία, η Αρετή Λάγιου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Πρόληψης Νοσημάτων και Δημόσιας Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, παρέλαβε τιμητικό εκ μέρους του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, ΠΑΔΑ για τις Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στη Δημόσια Υγεία και η Άρτεμις Ζενέτου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Fulbright Greece, παρέλαβε τιμητικό βραβείο εκ μέρους της Fulbright Greece για την Ενίσχυση Νεαρών Επιστημόνων σε Περιβαλλοντικές Σπουδές. Τα Green Brand Awards 2023 διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας. Υποστηρικτής της τελετής απονομής ήταν η Dell Technologies. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το περιοδικό Πράσινο Σπίτι & Κτίριο, το portal energypress.gr, το site b2green.gr και το site ecoweek.org.


Πίνακας Νικητών