H εταιρεία που εδρεύει στα Τρίκαλα επιβεβαιώνει ότι η παροχή κορυφαίων υπηρεσιών δεν σχετίζεται με τον ΤΚ. Τα Τρίκαλα δεν είναι πια μόνο ο Δήμος με τις πολλές ψηφιακές πρωτοβουλίες. Είναι και η έδρα της No. 1 εταιρείας στον κλάδο του e-commerce, της Plushost.

Το 2022, ήταν η χρονιά που, για το λιανεμπόριο, από την πρώτη μέχρι την τελευταία της μέρα θύμιζε το ομαλό 2019. Η χρόνια που όμως, ξεκίνησε με έναν πόλεμο. Οι επιπτώσεις γνωστές: πληθωρισμός που οδηγεί στην αύξηση του κόστους ζωής που με τη σειρά της οδηγεί σε πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Παράλληλα, ήταν μια χρονιά που όλοι οι μεγάλοι του ψηφιακού κόσμου – Meta (Facebook-Instagram), Amazon, Google, Microsoft – προσάρμοσαν τα πλάνα και τις προτεραιότητές τους, επενδύοντας πια στις υποδομές και την τεχνολογική αναβάθμιση, παρά στις πωλήσεις που ήταν το μόνο ζητούμενο της προηγούμενης διετίας.

Η στροφή στην εξέλιξη των τεχνολογιών είναι το κλειδί για την επιτυχία τους στην επόμενη μέρα. Σε αυτήν επενδύουν κι αυτό είναι το μήνυμα που αυτοί οι μεγάλοι θεσμικοί στέλνουν σε όλο το ψηφιακό σύμπαν.

Οι μεταβολές στη χρονιά ήταν πολλές. Υπήρχαν και κάποιες σταθερές. Για δεύτερη χρονιά στα e-volution Awards, το agency με τις περισσότερες βραβεύσεις στο e-commerce είναι η Plushost.

Τη λαμπερή βραδιά της απονομής των e-volution Awards 2023 κι όσο ο ενθουσιασμός της ομάδας της Plushost για τα 35 βραβεία (1 Rising Star, 2 Platinum, 4 Gold, 9 Silver και 19 Bronze) ήταν έκδηλος στα πρόσωπα των μελών της – είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Θανάση Καμέα, CEO, τον Γιώργο Γκαραγκάνη, Project Manager, και τον Χρήστο Χασιώτη, Marketing Administrator της εταιρείας.

MW:Τελικά κ. Καμέα η περσινή σας πορεία στα βραβεία δεν ήταν πορεία διάττοντα αστέρα.

Θανάσης Καμέας: Ναι, είναι αλήθεια. Όπως βλέπετε σήμερα ήμασταν περισσότερο στη σκηνή παρά στις καρέκλες μας. Το βραβείο Rising Star που μόλις λάβαμε είναι η αποκορύφωση της σημερινής βραδιάς κι είναι μία από τις δύο πιο σημαντικές διακρίσεις του θεσμού της χρονιάς. Αν σκεφτείτε ότι τα 4 τελευταία χρόνια σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ότι τα δύο τελευταία είμαστε η πιο πολυβραβευμένη ομάδα αποκλειστικά με e-commerce υποψηφιότητες, και ότι το e-commerce ήρθε για να μείνει στα χρόνια που έρχονται και θα εδραιώνεται όλο και περισσότερο… Απολαμβάνουμε την αναγνώριση αυτή, όπως θα έκαναν όλοι οι κανονικοί άνθρωποι.

Κ. Χασιώτη, εσείς ως Marketing Administrator, ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη επιτυχία σας;

Χρήστος Χασιώτης: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα τις βραβεύσεις. Θα έλεγα ότι υπάρχουν «μικρότερα και λιγότερο σημαντικά» βραβεία, αλλά για εμάς, ακόμα κι ένα Bronze Award σε ένα λιγότερο αναγνωρίσιμο e-shop είναι πελώρια επιτυχία. Γιατί δείχνει την εμπιστοσύνη του επιχειρηματία στην ομάδα μας, αλλά και την υπέρβαση που έκανε στις εσωτερικές του διαδικασίες, και το ότι η Επιτροπή ξεπέρασε αυτό το «λιγότερο αναγνωρίσιμο» και στάθηκε στην επιβράβευση της αριστείας.

Όμως σε κάθε περίπτωση, περίοπτη θέση στην τροπαιοθήκη μας θα κατέχουν:

  • Τα δύο Platinum στις κατηγορίες «Στρατηγική & Ανάπτυξη» και «Καινοτομία & Experience». Κυρίως επειδή στις βραβεύσεις αυτές συμπυκνώνεται όλο το e-commerce. Από το μηδέν – τη στιγμή που ο επιχειρηματίας αποφασίζει να αναπτύξει την e-business επιχείρησή του – μέχρι την εμπειρία του χρήστη.
  • Τα δύο από τα τρία βραβεία (Gold και Bronze) της κατηγορίας «Best Omni-channel Experience», διότι με αυτά επιβραβεύεται η ικανότητα της ομάδας της Plushost να ανταποκριθεί και σε περίπλοκα omnichannel έργα και μάλιστα με πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις, που δημιουργούνται από το complexity των αγορών στις οποίες δραστηριοποιούνται οι βραβευμένες επιχειρήσεις (άτμισμα, κοσμήματα).

Κ. Γκαραγκάνη, εσείς ως Project Manager, που έχετε στην ευθύνη σας το σύνολο του παραγόμενου, τι έχετε να δηλώσετε;

Γιώργος Γκαραγκάνης: Ξέρετε, κάθε project έχει τη μαγεία του. Αυτό που κάνουμε με την ομάδα μας είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε case ως μοναδικό. Μεταφέρουμε και προσαρμόζουμε όμως σε αυτό την τεχνογνωσία που αντλούμε καθημερινά από το σύνολο των projects που υλοποιούμε. Τα δώδεκα βραβεία που συνέλεξαν οι υποψηφιότητες του Centraleshop.gr είναι ίσως η πιο ακλόνητη, καλή απόδειξη ότι τα best practices όταν υιοθετούνται φέρνουν αποτελέσματα. Το να πλασάρεται ένα e-shop μόδας στην κορυφαία τριάδα των e-shops στην Ελλάδα αποδεικνύει τη δέσμευση της Plushost να αντιμετωπίζει με τον ίδιο σεβασμό και επιμέλεια τόσο μεγάλες πολυεθνικές ή εθνικές επιχειρήσεις (Pandora, Nobacco), όσο και ελληνικές μικρότερες οικονομικές μονάδες, που όμως αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας.

Κ. Καμέα, τι πιστεύετε ότι φέρνει αυτά τα αποτελέσματα;

Θ. Κ. : Είμαι βέβαιος πως μιλάτε για τα βραβεία. Θα σας απαντήσω και σε αυτό, αλλά νομίζω ότι πιο σημαντικό είναι να πούμε τι έρχονται να επιβραβεύσουν τα βραβεία αυτά. Κυρίως αποτυπώνουν το καλώς έχειν για τους συνεργάτες μας. Ξέρετε, οι e-commerce επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις σαν όλες τις άλλες. Με περιβάλλον, εξωτερικούς κινδύνους, τον ανθρώπινο παράγοντα, το οικονομικό κλίμα, τις διαρκείς μεταβολές στην τεχνολογία και πόσα άλλα. Το σημαντικό, σε κάθε εποχή, για κάθε επιχείρηση είναι να έχει κάνει και να κάνει διαρκώς στο μέτρο της δικής της συμβολής, το καλύτερο για εκείνη. Τώρα που το ψηφιακό σύμπαν βρίσκει και πάλι τον βηματισμό του μετά την αναστάτωση των περιορισμών στην κίνηση των καταναλωτών, τώρα είναι η ευκαιρία. Αυτό λοιπόν που επιβραβεύεται είναι η επιλογή τους να κάνουν επενδύσεις σε υποδομές και σε σταθερούς κι αξιόπιστους συνεργάτες που θα αλλάξουν τον βηματισμό της e-commerce επιχείρησής τους.

Και τι φέρνει τελικά τα αποτελέσματα αυτά στους συνεργάτες σας;

Θ. Κ. : Η διαρκής αμφισβήτησή του ίδιου μας του εαυτού. Κάθε μέρα ψάχνουμε τρόπους να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας σε χρόνο πριν τη διατύπωση της ανάγκης, με τρόπο τεχνικά άρτιο, με θετικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα της επιχείρησης και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα για τον τελικό χρήστη του e-shop. Αυτό προϋποθέτει αέναη αμφισβήτηση των κατορθωμάτων του χθες και επιδίωξη για νέα κατορθώματα, αύριο. Επιδιώκουμε, σχεδιάζουμε και δρούμε με τρόπο ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας κορυφαία εξυπηρέτηση που να φέρνει αποτελέσματα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Να κλείσουμε με κάτι διαφορετικό. Θα λέγατε πως είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός για μια «επαρχιακή» ομάδα;

Θ. Κ. : Με βεβαιότητα μπορώ να σας πω ότι αν οι καλοί συνάδελφοι της Αθήνας προσπαθούν 50, εμείς από την περιφέρεια πρέπει να προσπαθήσουμε 120, για να έρθει η ίδια αναγνώριση. Η επανάληψη της επιτυχίας αυτής μας γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι η διατήρησή μας στην κορυφή δεν είναι ακατόρθωτη κι ότι θα παλέψουμε με ίδια ζέση να επαναλάβουμε το «τρικαλινό θαύμα» και στη βράβευση του 2024. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους συνεργάτες μας.