Έρευνα της Aon Hewitt, του RBL Group και του Fortune

Η έρευνα καταγράφει τη σύνδεση μεταξύ στρατηγικής, ηγεσίας και οικονομικών αποτελεσμάτων. Οι εταιρείες BBVA, L’Oreal, Unilever, ArcelorMittal, Siemens AG,  Raiffeisen Bank International AG και Novartis βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για το 2011 στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν το 85% των κορυφαίων επιχειρήσεων αναφέρει ότι οι ηγέτες τους είναι σε θέση να εξηγήσουν αποτελεσματικά με ποιόν τρόπο η επένδυση στην ηγεσία επηρεάζει την οικονομική απόδοση, ενώ μόνο το 54% των υπόλοιπων εταιριών στην έρευνα μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο. Συμπληρωματικά, το 92% των κορυφαίων επιχειρήσεων τονίζει πως οι ηγέτες τους κατανοούν τον τρόπο που η στρατηγική της ηγεσίας δημιουργεί αξία, ενώ το ίδιο πιστεύει το 78% των υπολοίπων εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Σε δηλώσεις της η Αλεξάνδρα Ελευθερίου, υπεύθυνη του τμήματος Talent & Organization Consulting της Aon Hewitt στην Ελλάδα, υπογραμμίζει: «Η δέσμευση της εταιρείας σε ένα ολιστικό πρόγραμμα για την ηγεσία είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής της επιτυχίας».