Ανακατατάξεις δρομολογούνται στην αγορά της καπνοβιομηχανίας, με κολοσσούς του κλάδου να βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση.

Πιο συγκεκριμένα, η Philip Morris και η Altria βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την επανένωσή τους, αποκλειστικά σε μετοχές, πάνω από μια δεκαετία μετά το «διαζύγιό» τους. Οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο της συγχώνευσης, αλλά δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα φτάσουν τελικά σε συμφωνία. Τα νέα επηρέασαν αρνητικά τις τιμές των μετοχών των ανταγωνιστών τους, με αυτές της British American Tobacco να πέφτουν κατά 3%.

Οι δύο επιχειρήσεις διαχώρισαν τις δραστηριότητές τους το 2008, αναλυτές ωστόσο προέβλεπαν εδώ και καιρό μια τέτοια εξέλιξη, καθώς βρίσκονται αντιμέτωπες με την πτώση των πωλήσεων των τσιγάρων και την άνοδο του ατμίσματος. Τόσο η Philip Morris όσο και η Altria επενδύουν σε εναλλακτικά του καπνίσματος προϊόντα και την περσινή χρονιά η Altria εξαγόρασε προς 12,8 δισ. δολάρια μερίδιο 35% στην εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων Juul Labs.
(Πηγή: Marketingweek.com)