Τις 100 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 100 χρόνια αναδεικνύει η Procter & Gamble σε συνεργασία με το περιοδικό Time.

Αναδεικνύουν τις 100 πιο σημαντικές των τελευταίων 100 ετών.

Τις 100 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία 100 χρόνια αναδεικνύει η Procter & Gamble σε συνεργασία με το περιοδικό Time. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την 100η επέτειο της 19ης Τροπολογίας που καθιέρωσε τη γυναικεία ψήφο στις ΗΠΑ, θα κυκλοφορήσει μια ειδική έκδοση του περιοδικού, αλλά και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ.

Αν και η P&G υποστηρίζει οικονομικά το ντοκιμαντέρ, αυτό δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις ή content marketing για τα brands της εταιρείας, σύμφωνα με τον Chief Brand Officer της P&G, Marc Pritchard. Κάποιες μάρκες της, ωστόσο, θα διαφημιστούν στην ειδική έκδοση του περιοδικού.

Η σύνθεση των 100 γυναικείων προσωπικοτήτων αποτελείται, μεταξύ άλλων, από πολιτικούς, ακτιβίστριες, καλλιτέχνες, γαλαζοαίματες και αθλήτριες. Το περιοδικό Time καθιέρωσε τη διάκριση «Άνδρας της Χρονιάς» το 1927 και τη μετέτρεψε σε «Πρόσωπο της Χρονιάς» μόλις το 1999.

Σύμφωνα με τον Pritchard, ο τίτλος έχει τιμήσει μόλις 4 γυναίκες και η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της ισότητας των φύλων.
(Πηγή: AdAge)