Στην καθιερωμένη εθελοντική δράση καθαρισμού των παραλιών που βρίσκονται μπροστά από τα τρία ξενοδοχεία του Metaxa Hospitality Group συμμετείχαν 100 εθελοντές εργαζόμενοι, μαζί με εθελοντές επισκέπτες των ξενοδοχείων του ομίλου, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές του Creta Maris Beach Resort καθάρισαν τη βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία», για 6η συνεχόμενη χρονιά, παραλία Καστρί/Creta Maris, όπου μάζεψαν 48 μαύρες σακούλες με σκουπίδια, εκ των οποίων οι 46 περιείχαν φύκια, τα οποία θα πάνε για κομποστοποίηση. Οι εθελοντές του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa καθάρισαν την παραλία «Λιμανάκι Μπαξέδων», ενώ οι εθελοντές του Tui Magic Life Candia Maris καθάρισαν την παραλία της Αμμουδάρας.

Η ετήσια περιβαλλοντική δράση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της εβδομάδας προστασίας της Μεσογείου «Blue Flag Mediterranean Week 2019» που υλοποιεί η διεθνής οργάνωση «Γαλάζιες Σημαίες» (Blue Flags), ενώ αποτελεί δράση-ορόσημο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας του Metaxa Hospitality Group.