Στην παροχή περισσότερων shopping tools από ποτέ προχωρά το Facebook προς τους διαφημιζόμενους, χάρη σε ένα update το οποίο παρουσίασε ο CEO της εταιρείας Mark Zuckerberg, χθες, Τρίτη.

Σε αυτά περιλαμβάνονται η δυνατότητα targeting στις αγοραστικές προτιμήσεις του κοινού, καθώς και οι διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας, μέσω των οποίων οι καταναλωτές θα μπορούν να δοκιμάζουν προϊόντα virtually, πριν τα αγοράσουν. Τα shopping updates ακολουθούν συζήτηση την οποία πραγματοποίησε ο Zuckerberg σε ένα live audio room, ένα άλλο από τα νέα προϊόντα της Facebook, το οποίο μοιάζει με το Clubhouse app.

Με στόχο να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο τα συγκεκριμένα audio sessions μπορούν να χρησιμεύσουν στα brands, ο Zuckerberg προχώρησε από εκεί σε ανακοινώσεις προϊόντων. Αποκάλυψε ότι το Shops, οι ψηφιακές βιτρίνες των Facebook και Instagram, θα επεκταθούν και στο WhatsApp και το Marketplace.

Επιπλέον, ένα νέο διαφημιστικό προϊόν του Shops «θα συμβάλλει στην παροχή προσωποποιημένης εμπειρίας διαφημίσεων, βασισμένης στις ατομικές αγοραστικές προτιμήσεις», δήλωσε. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν πλέον 1,2 εκατ. ενεργά «Shops» στην πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου του Instagram, τα οποία παρακολουθούν 300 εκατ. επισκέπτες κάθε μήνα.

(Πηγή: AdAge)