Εντός των στόχων η χρήση Ιουλίου 2011-Ιουνίου 2012 ανακοίνωσε ο Απ. Βακάκης

Το πρώτο είναι συνολικής επιφάνειας 8.000 τμ και βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια, έχοντας μάλιστα ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του. Τρία ακόμα θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία. Όπως ανέφερε ο Απόστολος Βακάκης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, η πορεία των Jumbo κατά τη χρήση που μόλις ολοκληρώθηκε ήταν στο πλαίσιο των στόχων, με πωλήσεις αυξημένες κατά 0,88%, ενώ όπως εκτιμά, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει τουλάχιστον αντίστοιχη αύξηση και στα κέρδη, τα οποία κατά την χρήση 2010/2011 είχαν διαμορφωθεί στα 94,6 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων, ο όμιλος εκτιμά ότι για τη χρήση Ιουλίου 2012-Ιουνίου 2013 θα διαμορφωθούν κοντά στα 70 εκατ. ευρώ. Αυτό για την εταιρεία σημαίνει πτώση κερδοφορίας κατά 25%, έστω κι αν ο τζίρος αναμένεται να παραμείνει σταθερός. «Τα θετικά αποτελέσματα της χρήσης που πρόσφατα ολοκληρώθηκε ήταν προϊόν δύο σημαντικών παραμέτρων.

Ο πρώτος αφορά στις εντατικές μας προσπάθειες και ο δεύτερος σε διάφορους ευκαιριακούς παράγοντες που λειτούργησαν υπέρ του ομίλου, παράγοντες όμως που πλέον δεν υφίστανται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Βακάκης. Όπως είπε, η κατάσταση θα πιεστεί περαιτέρω τους προσεχείς μήνες, εξαιτίας των αποπληθωριστικών πιέσεων, της αύξησης του μεταφορικού κόστους, την ενίσχυση του δολαρίου, αλλά και την περαιτέρω μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων καταναλωτών.

Μιλώντας για το εγχώριο λιανεμπόριο, ο επικεφαλής των Jumbo επισήμανε ότι το υφιστάμενο περιβάλλον δεν είναι διατηρήσιμο, «αφού δεν είναι δυνατόν οι εταιρείες να προμηθεύονται προϊόντα σε τιμές διπλάσιες από αυτές που τελικά πουλάνε». Αναφερόμενος στο γενικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον ανέφερε ότι ως επιχειρηματίας δουλεύει με το σκεπτικό πως η χώρα θα τα καταφέρει. «Το επιχειρείν είναι μια αισιόδοξη διαδικασία, παρ’ όλο που εμείς ως Έλληνες κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πυροβολήσουμε τα πόδια μας, σε αντιδιαστολή με τους Κύπριους που αναλαμβάνουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους και είναι σαφώς πιο ρεαλιστές».

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους τόνισε: «Ο εργαζόμενος αυτή τη στιγμή υφίσταται μεγάλο βιασμό στην καθημερινότητά του και αυτό είναι άδικο. Ως εταιρεία δεν ενστερνιζόμαστε την άποψη για μειώσεις μισθών, αυτή η επιλογή πρέπει να είναι η ύστατη. Σωστότερη επιλογή είναι να δοθεί η δυνατότητα για περισσότερη εργασία».