Τρίτο το Mega, χαμηλότερα ο Alpha

Αξιοσημείωτο της χθεσινής ημέρας είναι η 5η θέση του Alpha, ο οποίος για μια ακόμη ημέρα έμεινε εκτός της πρώτης τριάδας. Πιο συγκεκριμένα, και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, o ANT1 συγκέντρωσε χθες μερίδιο 16,7%, αυξημένο κατά 0,2 μονάδες από το αντίστοιχο της προηγούμενης Πέμπτης, όταν και πάλι είχε βρεθεί στην πρώτη θέση.

Για μια ακόμη φορά την διαφορά έκανε η μεσημβρινή ζώνη του σταθμού με τις ελληνικές κωμικές σειρές και το Ezel. To Alter από την άλλη, συνεχίζει να εντυπωσιάζει, αφού όχι απλά βρέθηκε στην 2η θέση, αλλά αύξησε το μερίδιό του κατά 0,7 μονάδες από την προηγούμενη Πέμπτη. Κλειδί της επιτυχίας του είναι τόσο η πρωινή ζώνη (Καλημέρα, Εδώ και Τώρα, Πολύ μπλα μπλα), αλλά και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Το Mega εξάλλου, βρέθηκε στην 3η θέση, με μερίδιο 13,1%, μειωμένο κατά 0,8 μονάδες από την Πέμπτη 30 Ιουνίου, κυρίως λόγο της χαμηλής τηλεθέασης της δραματικής ελληνικής σειράς «4», η οποία πήρε στην prime time τη θέση του «Ευτυχισμένοι Μαζί», σειρά που σημείωνε εξαιρετικά νούμερα.

Τέλος, ο Alpha για μια ακόμη ημέρα βρέθηκε στην 5η θέση, με μερίδιο 11,3%. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, δύο από τους λόγους είναι η διακοπή λόγω καλοκαιριού της ζωντανής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», -η οποία έκανε ανέκαθεν εξαιρετικά νούμερα -, αλλά και η μη προβολή σειρών με παραδοσιακά υψηλή τηλεθέαση, όπως π.χ. η επιτυχημένη σειρά «Οικογενειακές Ιστορίες».

Τέλος, καλή ήταν και χθες η παρουσία του Star, που βρέθηκε στην 4η θέση, με δυνατά του όπλα την παιδική πρωινή ζώνη, αλλά και τη νυχτερινή, με τις πολύ καλές ξένες σειρές.

 ΜΕΡΙΔΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ (%)

 Τηλεοπτικό κανάλι  Πέμπτη 7 Ιουλίου  Πέμπτη 30 Ιουνίου
 ΑΝΤ1  16,7  16,5
 Alter  14,5  13,8
 Mega  13,1  13,9
 Star  11,9  9,9
 Alpha  11,3  11,9
 NEΤ  8,6  8,7
 Σκάι  5,5  5,8
 ΕΤ-3  2,5  2,7
 ΕΤ-1  1,6  1,6

 Πηγή: Nielsen Audience Measurement