Απονεμήθηκαν χθες βράδυ σε μια λαμπρή τελετή στο Anais Club, τα PEAK Performance Marketing Awards’19, αναδεικνύοντας για 3η χρονιά τις βέλτιστες πρακτικές στον απαιτητικό χώρο του Performance. Η σημασία των εν λόγω βραβείων για όλο το οικοσύστημα αποτυπώθηκε για άλλη μια χρονιά στην αύξηση των συμμετοχών και στη αθρόα προσέλευση στελεχών από όλες τις πλευρές στη βραδιά της τελετής απονομής.

Οι μεγάλες διακρίσεις
Τον τίτλο του Performance Agency of The Year σήκωσε η Relevance Digital Agency, ενώ, λόγω ισοβαθμίας, φέτος απονεμήθηκαν δύο Performance Brand of The Year με τους τίτλους να πηγαίνουν στις εταιρείες Agnotis και Eurobank. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη λίστα των εταιρειών με τα περισσότερα βραβεία της διοργάνωσης ολοκληρώνουν τα agencies iProspect, Reprise, Ogilvy, Koolmetrix και MediaCube, ενώ, από πλευράς διαφημιζόμενων ξεχώρισε επίσης η εταιρεία Leaseplan Hellas.

Συνολικά απονεμήθηκαν 36 χρυσά, 44 ασημένια και 55 χάλκινα βραβεία, ενώ, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Δημήτρης Μανιάτης, ο σκληρός ανταγωνισμός αποτυπώθηκε στα ποσοστά των βραβεύσεων, καθώς μόλις το 30% των συμμετοχών απέσπασε κάποιο βραβείο, ενώ λιγότερο από 8% απέσπασε χρυσή διάκριση.

Βραδιά «performance» γιορτής
Τα PEAK Awards διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2017 από το Marketing Week και την Boussias Communications. Στην 3η πλέον χρονιά διεξαγωγής τους και με τον αριθμό των υποψηφιοτήτων να έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή αύξηση, η αγορά αγκαλιάζει τον θεσμό, με την Τελετή Απονομής να αποτελεί σημείο συνάντησης των experts του ελληνικού Performance Marketing.

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς, δημοσιογράφος Πέτρος Κουμπλής, υποδέχτηκε στο Anais Club περισσότερα από 300 στελέχη, τα οποία πανηγύρισαν τις διακρίσεις και διασκέδασαν με χορό και ποτό στον όμορφο εξωτερικό χώρο του club, μετά το τέλος των βραβεύσεων. Tα βραβεία διοργανώθηκαν με την πολύτιμη υποστήριξη της Google, ενώ Χορηγός Ποτού ήταν το Cointreau.

Δημήτρης Μανιάτης, Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής
«Η αγορά του Performance δείχνει το δρόμο»

Τα PEAK Awards μου έδωσαν τη δυνατότητα να δω με μια διαφορετική ματιά την εξέλιξη του digital marketing στην Ελλάδα. Τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα, η αγορά μεγαλώνει και αυτό που δείχνουν τα PEAK Awards είναι ακριβώς ο παλμός του οικοσυστήματος του Digital Marketing. Η διοργάνωση βράβευσε τους καλύτερους των καλύτερων του digital marketing, οι οποίοι θεωρώ ότι είναι από το χώρο του performance.

Οι συμμετοχές στα PEAK Awards σημειώνουν αύξηση της τάξης του 70% χρόνο με το χρόνο, ενώ φέτος, κάτω από το 30% των συμμετοχών πήρε βραβείο και σχεδόν 8% βραβεύθηκαν με gold. Τα στοιχεία μας δείχνουν πόσο έντονος έχει γίνει ο ανταγωνισμός και πόσο το performance αφορά πλέον σε όλο και μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια».

Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Market & YouTube, Google Greece, Malta, Bulgaria & Cyprus
«Η αγορά έχει εκπαιδευτεί στο Performance»

«Είμαστε αρκετά χαρούμενοι που για μία ακόμη χρονιά είδαμε τη δουλειά των ανθρώπων του performance marketing να βραβεύεται και να εορτάζεται. Το σημαντικότερο στοιχείο των φετινών βραβείων ήταν όχι μόνο ότι είχαμε πολλά περισσότερα cases απ’ ότι 1 με 2 χρόνια πριν, αλλά πως η ποιότητα των συμμετοχών ήταν εντυπωσιακή. Συνεπώς θεωρούμε πως η αγορά έχει εκπαιδευτεί αρκετά όσον αφορά το Performance Marketing και πως το επίπεδο της δουλειάς που γίνεται από πολλές εταιρείες είναι ιδιαίτερα υψηλό».

Θανάσης Σοφιανός, Founder-CEO, Relevance Digital Agency
«Στο Performance Marketing οι εξελίξεις είναι ραγδαίες»

«Στη Relevance είμαστε μια φιλόδοξη ομάδα που κάνει μια τεράστια προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να διακριθούμε ως Performance Agency of the Year 2019. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πελάτες μας που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια. Την εμπιστοσύνη τους δεν τη θεωρούμε δεδομένη και προσπαθούμε και θα προσπαθούμε να την κερδίζουμε κάθε μέρα.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε όλα τα agencies και τις εταιρείες που συμμετείχαν στα φετινά βραβεία. Θεωρώ ότι ο υγιής ανταγωνισμός που υπάρχει στον κλάδο μας όπως και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, μας κινητοποιούν και μας κάνουν όλους καλύτερους. Στο Performance Marketing οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πιστεύω ότι στο τέλος “κερδίζει” όποιος φροντίζει να τις οδηγεί. Αυτός θα είναι ο στόχος της Relevance και για το επόμενο έτος. Τα καλύτερα έρχονται. Καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους».

Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, Head of Performance Marketing & Digital Analytics, Eurobank
«Οδεύουμε προς την προσέγγιση του segment of one»

«Τα Peak Performance Marketing Awards αποτελούν την πιο αξιόπιστη διοργάνωση για την προβολή και αξιολόγηση Digital Marketing καμπανιών. Το Digital Marketing και οι επιχειρήσεις εξελίσσονται συνεχώς και τα Peak Awards κάνουν το ίδιο, ώστε να αντανακλούν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο πιο δυναμικό κανάλι προβολής και επικοινωνίας.

Τα φετινά βραβεία ήταν μια γιορτή εξασφάλισης και αναγνώρισης της αριστείας των καλύτερων agencies και brands του χώρου. Σαν Eurobank είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι παρά την αύξηση στις συνολικές υποβολές συμμετοχών κατά 70% σε σχέση με πέρυσι, καταφέραμε όχι μόνο να κατακτήσουμε 8 βραβεία για μια μεγάλη γκάμα δουλειών που κάναμε το 2018, αλλά και να διακριθούμε ως Perfomance Brand of the Year.

Η διάκριση αυτή μας δίνει δύναμη και επιβραβεύει και τους δυο άξονες της στρατηγικής που ακολουθούμε στην Eurobank. Nα συνεχίσουμε να “τεστάρουμε”, γιατί ότι λειτούργησε σήμερα μπορεί να μην λειτουργήσει αύριο και ότι λειτούργησε χθες μπορεί να λειτουργήσει και πάλι. Να αξιοποιούμε τα δεδομένα ώστε να αφήσουμε πίσω μας την προσέγγιση των χρηστών ως μέρος ενός customer segment και να προσεγγίσουμε πλέον τον καθένα ξεχωριστά ως segment of one».

Εταιρεία Agnotis
«Η διάκριση αυτή μας τιμά»

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να λαμβάνουμε τη συγκεκριμένη διάκριση ανάμεσα σε τόσο μεγάλες εταιρείες. Ευχαριστούμε όλη την ομάδα της Relevance και τον καθένα ξεχωριστά για την εξαιρετική δουλειά τους που φέρνει αποτελέσματα. Ευχαριστούμε πολύ για τη σημερινή διάκριση».

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των βραβείων www.peakawards.gr προκειμένου να δείτε τους νικητές των βραβείων, το βίντεο και τις φωτογραφίες από την τελετή απονομής.