Σύμφωνοι, η Γερμανία κατέστρεψε δυο φορές την Ευρώπη τον 20ο αιώνα και χρωστάει ευγνωμοσύνη στον Δυτικό Κόσμο, που τη στήριξε να ανορθωθεί. Σύμφωνοι, προσπαθεί σήμερα, με οικονομικά όπλα αυτήν τη φορά, να καθυποτάξει πάλι την Ευρώπη. Παράλληλα όμως αποτελεί και τη μεγαλύτερη «χούφτα», από την οποία σιτίζεται σήμερα η Ελλάδα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έλεγε ότι «η διεθνής σκηνή δεν λειτουργεί με βάση το δίκαιο, αλλά το συμφέρον» κι η αγγλοσαξονική σοφία λέει: «Όταν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε μαζί τους».

«Κανένας άνθρωπος δεν είναι τόσο ικανός, ώστε να κυβερνήσει, χωρίς συναίνεση», Abraham Lincoln, Πρόεδρος Η.Π.Α. (1809-1865)

Προφανώς, ο κ. Γ. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ρόλος τον οποίο σαφώς προτιμάει από αυτόν του Πρωθυπουργού της Ψωροκώσταινας), πάσχει από σύνδρομο μεγαλομανίας, και αλαζονικά και α-νόητα παριστάνει τον μεγάλο διεθνή ηγέτη μιας ισχυρής χώρας, διακυβεύοντας τα ύπατα συμφέροντα της Ελλάδας, τα οποία έχει ορκιστεί να υπηρετεί, ενώ παράλληλα κάνει ό,τι μπορεί, για να χαϊδεύει τα αυτιά του αριστερόστροφου εσωτερικού ακροατηρίου του! Και, καλά αυτός, αμ ο άλλος; Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος Δεξιού Κόμματος, από πού κι ως πού του ήρθε να στραφεί εναντίον της κ. Ά. Μέρκελ; Αν αυτό εννοούν οι δυο τους «συναίνεση», καλύτερα να… τσακώνονται! Είναι λιγότερο επικίνδυνο. Αλλά δεν είναι καλύτερο και το δεύτερο πεδίο συναίνεσης με την Κυβέρνηση, που διάλεξε ο κ. Α. Σαμαράς, απορρίπτοντας και αυτός την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων! Έντρομοι κι οι δυο, μπροστά στο πολιτικό κόστος, για να μη δυσαρεστήσουν τους διαχρονικούς πελάτες τους, αρνούνται να προχωρήσουν στη μόνη πραγματικά υγιή και ριζική λύση, όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση, αλλά, κυρίως, για να μην ξαναμπούμε!

– Αχ, βρε Ντόρα!
Αχ, βρε Ντόρα! Άργησες!
Πολύ άργησες! Ελπίζω, ως έλληνας πολίτης και ως πολιτικός φίλος σου, να καταφέρεις να αντιστρέψεις τις πιθανότητες και να πετύχει η «Δημοκρατική Συμμαχία» τους στόχους της, για το καλό του τόπου. Ειλικρινά φοβάμαι όμως, ότι είναι πολύ αργά! Σ’ αυτήν την εξαιρετικά επιτυχημένη ιδρυτική εκδήλωση του «κινήματός» σου (21.11.10), είπες όλα τα σωστά! Αυτά που λέει κι ο Στέφανος Μάνος, δεκαετίες τώρα, αλλά κι όλοι οι σώφρονες Έλληνες. Κι ο Στέφανος είναι ο πρώτος, με τον οποίο πρέπει να επιχειρήσεις μια μεγάλη, ουσιαστική συμμαχία. Έκανες μια ιδιαίτερα εύστοχη και ακριβή διάγνωση της κακοήθους ασθένειας, από την οποία πάσχει και η πολιτική και η κοινωνία μας κι έδωσες μερικές, βασικές, τολμηρές, αποτελεσματικές θεραπείες. Αυτές, που αποζητούν χρόνια τώρα όλοι οι ελεύθερα και μη κομματικά σκεπτόμενοι έλληνες πατριώτες! Μίλησες και στο νου και στην ψυχή των ακροατών σου. Και, κυρίως, μίλησες την αλήθεια. Γιατί, όμως, Κυρά μου, άφησες τόσα χρόνια αναξιοποίητα; Δύναμη είχες. Δεν μπόρεσες να πείσεις κανέναν να γίνουν βήματα προς τα ωραία και σωστά, που τώρα εξήγγειλες; Και γιατί δεν αντέδρασες, όταν όλα πήγαιναν στον λάθος δρόμο; Όχι, δεν είναι έλλειψη αξιοπιστίας από μέρους μου, αν και πολλοί θα στην καταλογίσουν! Είναι επισήμανση μιας επικίνδυνης καθυστέρησης, γιατί ο καρκίνος έχει απλωθεί σε ολόκληρο το κορμί της πατρίδας και του λαού της κι η θεραπεία του φαντάζει πια εξαιρετικά δύσκολη! Σε κάθε περίπτωση «αρχή γυναίκα δείκνυσι» και τα επόμενα δύσκολα βήματα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» θα αποδείξουν, αν σωστά οι φόβοι μου ήταν ισχυρότεροι από τις ελπίδες μου. Εύχομαι να κάνω λάθος!

– Επικίνδυνο προανάκρουσμα
Υπάρχει πλέον σοβαρός, ορατός κίνδυνος
να γίνει ο λαός μας «ρατσιστής». Όχι γιατί ο ρατσισμός υπάρχει στο DNA του, αλλά εξαιτίας της πλήρους έλλειψης οποιουδήποτε οργανωμένου σχεδίου και των τραγικών σφαλμάτων στον χειρισμό αυτού του μέγιστου διεθνούς κοινωνικού προβλήματος από τις πολιτικές ηγεσίες μας τα τελευταία είκοσι χρόνια! Σαν πετρελαιοκηλίδα άρχισε το 1990 να απλώνεται το πρόβλημα, πρώτα από την παραμεθόριο, μετά από την περιφέρεια, έως ότου κατέκλυσε την καρδιά της πρωτεύουσας, με την πολιτεία θλιβερό, παθητικό θεατή. Έτσι, ο απροστάτευτος από την παραβατικότητα μεγάλης μερίδας λαθρομεταναστών λαός αποφάσισε να πάρει την τύχη του (και το νόμο δυστυχώς) στα χέρια του! Ας μην εκπλαγούμε, αν στο μέλλον γίνουμε μάρτυρες βίαιων εκρήξεων εφόσον η πολιτεία δεν ελέγξει έγκαιρα το μέγα αυτό κοινωνικό θέμα! Η «επίδειξη δύναμης» των Μουσουλμάνων στα Προπύλαια, την οποία ακολούθησαν την επομένη βίαια επεισόδια στις γειτονιές εκατέρωθεν, ήταν ένα σαφές προανάκρουσμα μεγάλου κινδύνου!