Branded κανάλια, ποιοτικό περιεχόμενο και marketing υψηλού επιπέδου στη «φαρέτρα» του CNN.gr

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ παρευρέθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές της Ν.Δ., Γιάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας και Άδωνις Γεωργιάδης. Στην πρόσκληση του CNN Greece ανταποκρίθηκαν επίσης οι πρέσβεις της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Αυστραλίας, της Αιγύπτου και της Τουρκίας, εκπρόσωποι πολλών άλλων κρατών και πλήθος προσκεκλημένων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο και σχετικούς φορείς.

«Επένδυση που τονώνει το “ηθικό” της ενημέρωσης»
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του CNN Greece, o Rani Raad, Chief Commercial Officer του CNN International δήλωσε: «Ως παγκόσμιος ηγέτης της ειδησεογραφίας, το CNN δεσμεύεται να φέρει ειδήσεις σε διαφορετικές μορφές και πλατφόρμες από ολόκληρο τον κόσμο με στόχο να προσεγγίσει νέα κοινά. Η έναρξη του CNN.gr είναι μια σημαντική στιγμή για το CNN και εξίσου σπουδαία για το κοινό της Ελλάδας. Η συνεργασία μας με την DPG δημιουργεί τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές μέσω της δημοσιογραφίας που προσφέρει πλέον το CNN στην ελληνική γλώσσα». Ο Greg Beitchman, CNN International Vice President, δήλωσε από την πλευρά του: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας. Έχετε έναν ζωτικό ρόλο στο μέλλον της Ευρώπης, το ευρώ και την ευρύτερη περιφερειακή πολιτική και οικονομία – μια ιστορία που καλύπτουμε ειδησεογραφικά μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου και του CNN Money».

«Μέσα σε ένα περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις για έγκυρη, έγκαιρη και ποιοτική ενημέρωση, η στρατηγική συνεργασία με τη διεθνή “οικογένεια” του CNN, της οποίας αποτελούμε πλέον μέλος, μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς συντελεί στην ανάπτυξη του δικτύου του ομίλου μας σε όλους τους εκείνους τους τομείς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή» σημείωσε από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του DPG Group. «Με τη μοναδική “σφραγίδα” ποιότητας του CNN, στοχεύουμε να αναδείξουμε και να διαφωτίσουμε με υπευθυνότητα τις σημαντικές εξελίξεις στη χώρα μας, φέρνοντας την Ελλάδα στο προσκήνιο και τους Έλληνες της διασποράς πιο κοντά στη μητέρα – “πατρίδα”». Να σημειωθεί ότι τα γραφεία σύνταξης του CNN.gr έχουν έδρα την Αθήνα, ενώ στη συντακτική ομάδα παρέχεται στενή και συνεχής υποστήριξη από το CNN London, το μεγαλύτερο διεθνές γραφείο του CNN. Παράλληλα, η συνεργασία με την DPG Digital Media θα επεκτείνει τις ειδησεογραφικές πηγές του CNN στην Ελλάδα.

Η ομάδα του CNN.gr
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, το CNN.gr θα προσφέρει ευρεία γκάμα ενημερωτικών προϊόντων: Από branded κανάλια και ποιοτικό περιεχόμενο έως και marketing υψηλού επιπέδου, προσεγγίζοντας τους Έλληνες με πολύ περισσότερους τρόπους ενημέρωσης από όσους είχαν συνηθίσει στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, το video περιεχόμενο που θα προσφέρει στους χρήστες θα παράγεται αποκλειστικά είτε από το ελληνικό team του CNN, είτε από τις μοναδικές διεθνείς παραγωγές του CNN. Επιτελικές θέσεις στο CNN.gr αναλαμβάνουν o Παναγιώτης Μπόμης ως Γενικός Διευθυντής, o Ανδρέας Παναγόπουλος ως Διευθυντής Σύνταξης, η Μαρία Καρχιλάκη ως Σύμβουλος Έκδοσης, ο Τάσος Οικονόμου ως Αρχισυντάκτης, ο Θανάσης Κουκάκης ως Επικεφαλής Οικονομικού Ρεπορτάζ, η Βούλα Κεχαγιά ως Πολιτική Ανταποκρίτρια, ο Δημήτρης Κοτταρίδης ως πολιτικός συντάκτης, ο Λουκάς Καρνής ως Page Editor, ο Μιχάλης Τσώχος ως επικεφαλής αθλητικού ρεπορτάζ και ο Κώστας Πλιάκος ως ειδικός συνεργάτης για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ και ειδικών αφιερωματικών ερευνών.

CNN International: 41 γραφεία σύνταξης σε όλο τον κόσμο
Οι υπηρεσίες ειδήσεων και ενημέρωσης του CNN είναι διαθέσιμες σε έξι διαφορετικές γλώσσες σε όλες τις μεγάλες τηλεοπτικές, online και mobile πλατφόρμες και φθάνουν τα 395 και πλέον εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλον τον κόσμο. Το CNN International αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα διεθνές τηλεοπτικό κανάλι σύμφωνα με όλες τις μεγάλες έρευνες των Μέσων Ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Λατινική Αμερική, ενώ έχει αυξημένη παρουσία στις ΗΠΑ, με την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του CNNgo.

Με την πάροδο των ετών έχει αποσπάσει πολλά βραβεία σε όλο τον κόσμο για την εξάσκηση της δημοσιογραφίας, συμπεριλαμβανομένου και του πιο πρόσφατου Βραβείου της Ασιατικής Τηλεόρασης για το Καλωδιακό & Δορυφορικό Δίκτυο και το Channel of the Year. Έχει αναδειχθεί επίσης δύο φορές νικητής του Royal Television Society News Channel of the Year. Το CNN Digital είναι ένα κορυφαίο δίκτυο ειδήσεων online, mobile και social media. To CNN διαθέτει 41 γραφεία σύνταξης και περισσότερους από 1.100 συνεργάτες ανά τον κόσμο μέσω του CNN Newsource. Το CNN International αποτελεί τμήμα της Turner Broadcasting System, Inc, εταιρείας της Time Warner.

*Την επιμέλεια του όλου event είχε η H+K Strategies Athens.