Δημιουργική συνεργασία για καινοτομία και εξωστρέφεια

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η ανάπτυξη του cluster είναι από τους ιδρυτικούς στόχους του συνδέσμου και τόνισε ότι το HMC επιδιώκει να αυξήσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα των μελών του και να συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών που θα απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά, που αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.
 
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Philip Stankovski, συντονιστής του Cluster 55 της Σουηδίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη διεθνή εμπειρία και χαιρέτησε την ελληνική προσπάθεια, απευθύνοντας πρόταση στο HMC να συνδεθεί στο παγκόσμιο δίκτυο των καινοτομικών clusters, αξιοποιώντας κοινές δράσεις και συνέργειες.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Άγγελος Μαγκλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ατλαντίς Συμβουλευτική ΑΕ, φορέα-αρωγού (facilitator) του HMC, ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο της δραστηριότητας του cluster.
 
Το Hellenic Mobile Cluster (HMC) είναι συνεργατικός σχηματισμός επιχειρήσεων, ερευνητικών και άλλων φορέων που ασχολούνται με τις ασύρματες και κινητές τεχνολογίες. Αναπτύσσεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), με αρχικούς συμμετέχοντες τις εταιρείες – μέλη του Συνδέσμου και 13 ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς.