Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Προτύπου Πιστοποίησης κατά του Εκφοβισμού που διοργάνωσαν οι Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Εκφοβισμού (Εuropean Antibullying Network-EAN), Το Χαμόγελο του Παιδιού και Eurocert σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Το Πρότυπο προσφέρει μία καθορισμένη διαδικασία και συγκεκριμένα μέσα για σχολεία και μη εκπαιδευτικούς οργανισμούς στον αγώνα για την καταπολέμηση του εκφοβισμού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι από τον χώρο την εκπαίδευσης. O Τάκης Θεοφανόπουλος, Eντεταλμένος Σύμβουλος της Eurocert, ανέλυσε το Πρότυπο και τη διαδικασία πιστοποίησης, και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την εκκίνηση μίας πανευρωπαϊκής προσπάθειας για την καταπολέμηση του εκφοβισμού, η οποία είναι ελληνικής έμπνευσης και πρωτοβουλίας.

Το Πρότυπο κωδικοποιεί τις απαιτήσεις, τις οποίες θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη μία Οργανωμένη Δομή, να τις εντάσσει σε ένα Σύστημα Διαχείρισης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στη διαμόρφωση ενός συνεκτικού πλαισίου αντιμετώπισης του εκφοβισμού».