ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ
Πενθούμε τον θάνατο της πεφιλημένης μας Κοινής Λογικής,
η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά: -Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι. -Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι. -Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και…-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο. Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές πολιτικές, όπως: Μην ξοδεύετε περισσότερα απ’ αυτά που κερδίζετε, και αξιόπιστες στρατηγικές όπως: Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.

Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία, όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Τιμωρία ενός 6χρονου αγοριού για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του, απόλυση ενός δασκάλου επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της. Η υγεία της Κοινής Λογικής χειροτέρεψε, όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους. Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.

Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή, όταν βαρυποινίτες έπαιρναν άδεια από τη φυλακή, για να εγκληματήσουν ξανά! Πριν από το θάνατο της Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος των γονιών της, Ειλικρίνειας και Ορθού Λόγου, του συζύγου της Αυτοσεβασμού και των παιδιών της, Ευθύνης και Αλληλεγγύης. Έχουν επιζήσει όμως, πέντε ετεροθαλή αδέλφια της, «Ξέρω τα Δικαιώματά μου» – «Δεν έχω καμιά υποχρέωση» – «Τα Θέλω όλα τώρα», «Κάποιος άλλος φταίει» και «Είμαι θύμα». Στην κηδεία της δεν παρέστησαν πολλοί, καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε!… (ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΞΕΝΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ)

ΑΝ ΗΜΟΥΝ Η ΤΡΟΪΚΑ
Αν ήμουν η Τρόικα, θα είχα αποχωρήσει από την Ελλάδα,
προ καιρού, γράφοντας την πιο αρνητική δυνατόν έκθεση, για να της κόψουν κάθε βοήθεια! Τριάμισι χρόνια τώρα κοροϊδεύουμε κατάμουτρα τους «υπαλλήλους των τοκογλύφων» και προσβάλλουμε βάναυσα τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά τους, για ένα σωρό θέματα, που έπρεπε εμείς να τα απαιτούμε να κάνει η πολιτική ηγεσία μας, με κορυφαίο κοροϊδιλίκι, την ανειλημμένη δέσμευση μείωσης του Δημόσιου Τομέα! Τριάμισι χρόνια τώρα τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις το μόνο που έχουν κάνει είναι να εφευρίσκουν διάφορες ορολογίες αποφυγής της ευθύνης!

Τριάμισι χρόνια τώρα η κρίση κατατρώει τα σωθικά του ιδιωτικού τομέα, με 1.500.000 ανέργους και μισθούς και συνθήκες εργασίας γαλέρας, έχει εξουθενώσει τους συνταξιούχους, έχει διαλύσει την αγορά, αλλά δεν έχει απολυθεί ούτε ΕΝΑΣ Δημόσιος Υπάλληλος!!!

Αν πρέπει να ψηφισθεί αμέσως ένας ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ νόμος, αυτός θα πρέπει να προστατεύει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα!

ΔΗΜΟΙ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ)!
«Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Διοίκησης,
τη μεγαλύτερη θεματική κατηγορία διαφθοράς αποτελούν οι υποθέσεις οικονομικής διαχείρισης (38%).Όσον αφορά στους ελέγχους ανά φορέα, οι δήμοι αποτελούν το επίκεντρο του ελέγχου στο 35,9% των υποθέσεων»! Αυτή την αξιοζήλευτη πρωτιά στη διαφθορά, στη διαπλοκή, στη μίζα, στην ανομία, στην κομπίνα και στην απάτη παλεύει, με νύχια και με δόντια, να διατηρήσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Και οι κομμουνιστικές και «αριστερές προοδευτικές» δυνάμεις τη στηρίζουν. Κι οι αφελείς οπαδοί τους τούς ψηφίζουν!

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ
Ξέρω ότι θα προκαλέσω τη μήνιν των φιλόζωων,
με αυτό το σχόλιό μου. Αδυνατώ όμως να καταλάβω, σ’ αυτές τις σκληρές ώρες της κρίσης, με τα εκατομμύρια ανέργων και αστέγων, αλλά και εκατομμυρίων παιδιών, που πεθαίνουν από λοιμούς, πείνα και δίψα, την «επένδυση» τεράστιων πόρων (χρήματος, χρόνου και ανθρώπων) στη «διάσωση» κάποιων ζώων! Μέσα στα 60.000.000 χρόνων ζωής αυτού του πλανήτη εξαφανίσθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες είδη πανίδας, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία της φύσης. Δεν θα πάθαινε λοιπόν τίποτα η φύση, αν για τα ΠΕΝΤΕ επόμενα χρόνια, αναστελλόταν σε παγκόσμιο επίπεδο η επένδυση στην προστασία των ζώων και αφιερώναμε αυτούς τους πόρους στη στήριξη των δυστυχούντων συνανθρώπων μας.

Στη ζωή, στην πολιτική, στην κοινωνία και στην οικογένεια υπάρχουν πάντα αδήριτες ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, τις οποίες δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αγνοούμε στο όνομα κάποιων ακόμη και ευγενών ιδεοληψιών και εμμονών! Αν αρρωστήσουν το σκυλί μου και το παιδί μου και οι πόροι μου δεν αρκούν, για να θεραπεύσω και τα δύο, ε, δεν θα προτιμήσω να σώσω το σκυλί μου!