Στην έναρξη του παγκόσμιου διαγωνισμού ανάλυσης δεδομένων για την αποτροπή της απώλειας βιοποικιλότητας, με τίτλο 2022 Better Working World Data Challenge, προχωρά, για 3η χρονιά, η ΕΥ. Ο διαγωνισμός καλεί φοιτητές πανεπιστημίων και νέους data scientists να συνεισφέρουν στην εύρεση λύσεων για μερικές από τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο πλανήτης, εστιάζοντας φέτος σε λύσεις για τον εντοπισμό και την προστασία της βιοποικιλότητας, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και των δεδομένων.

Οι νικητές, οι οποίοι θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2022, θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή με μέλη από την EY, τη NASA, τη Microsoft και εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και θα λάβουν χρηματικά έπαθλα, ενώ τα μοντέλα/λύσεις που θα διακριθούν θα διατεθούν δωρεάν για μη εμπορικούς σκοπούς.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός είναι ανοικτός και για συμμετοχές από την Ελλάδα, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του, θα διεξαχθεί και επιμέρους διαγωνισμός για τις ελληνικές συμμετοχές για την πλήρωση έως και 5 θέσεων στο Κέντρο Αριστείας Διαχείρισης και Ανάλυσης Δεδομένων και Τεχνητής Νοημοσύνης της EY Ελλάδος.