ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ
Οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα σ’ έναν εξαιρετικά πυκνό πολιτικό χρόνο. Το λέω αυτό και το τονίζω, επειδή οι γραμμές αυτές γράφονται μόλις την επομένη των εκλογών κι επομένως μπορεί σε κάποια θέματα να έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Συμβαίνει πάντα αυτό για τεχνικούς λόγους, αλλά αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

ΤΥΦΛΟΙ Τ’ ΟΜΜΑΤΑ, Τ’ ΩΤΑ, ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ!
Όταν δεν μπορούν να «ανοίξουν» ένα κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, όταν δεν μπορούν να εφαρμόσουν έναν νόμο που ψήφισαν 255 βουλευτές (περί ΑΕΙ), όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν αν, πώς και πόσες τηλεμαχίες θα γίνουν, ποια περιθώρια μας αφήνουν να ελπίζουμε ότι θα διοικήσουν σωστά αυτή τη χώρα, για να τη βγάλουν από την κρίση; Είναι σαν να ελπίζεις ότι ένας τυφλός μπορεί να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1! Πόσο μάλλον, αν είναι «τυφλός τ’ όμματα, τ’ ώτα, τον τε νουν», όπως η συντριπτική πλειονότητα των κομμάτων και των πολιτικών, που ζητάνε την ψήφο μας!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ
Kείμενο στήριξης των συνδυασμών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπογράφουν 23 πανεπιστημιακοί, όπου αναφέρουν: «Ο νόμος-πλαίσιο 4009/2011, που από κοινού ψήφισαν οι δυνάμεις της κοινωνικής μειοψηφίας
ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΛΑ.Ο.Σ. (με 255 ψήφους!), επιδιώκει την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας (sic). (Η δική τους δημοκρατία είναι η επιβολή των συμφερόντων τους στο 80% του ελληνικού Κοινοβουλίου!). Εμείς λέμε ότι μπορεί και από τις κάλπες να βγει μήνυμα ανυπακοής, αντίστασης και ανατροπής».

Τέλος, οραματίζονται «τη ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική και τον δρόμο για μια σύγχρονη κομουνιστική προοπτική». Φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν Ο,ΤΙ θέλουν.
Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα είναι να προσπαθούν να προσηλυτίσουν τη νεολαία στις δικές τους πεποιθήσεις, από τη θέση εκπαιδευτικού, που έχει και εξουσία και ισχύ πάνω στους φοιτητές.

ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΑΜΕ,  ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ!
Ψηφίσαμε! Διαλέξαμε! Διαμορφώσαμε το εκλογικό αποτέλεσμα! Πάντα έτσι ήταν, αλλά αυτή τη φορά, πολύ περισσότερο, δεν έχουμε όχι απλώς δικαιολογία, αλλά ούτε καν δικαίωμα, να «κατηγορήσουμε» τους πολιτικούς, που εμείς στείλαμε στη Βουλή και στους υπουργικούς θώκους! Είμαστε καταδικασμένοι να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα όλες και όποιες επιπτώσεις των επιλογών μας, μαζί με τις ενοχές μας – όσοι τις αναγνωρίζουν! Όπως ΟΛΟΙ οι πολίτες και κάθε πολίτης χωριστά έχουν το απόλυτο δικαίωμα στην ελεύθερη άποψή τους και είναι απόλυτα σεβαστές, έτσι κι εγώ, ως ένας από τους Έλληνες πολίτες, μπορώ να κρίνω τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος σ’ αυτές τις εκλογές!

Πιστεύω λοιπόν ότι το εκλογικό σώμα απόλυτα ορθά και δίκαια απέρριψε τη ΝΔ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., βασικούς υπεύθυνους για τη δημιουργία και την κακοδιαχείριση της κρίσης. Ξέχασε μόνο να αποδοκιμάσει το ΚΚΕ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που σε μικρότερο φυσικά βαθμό συνέβαλαν στην όξυνση της κρίσης. Τα μεγάλα λάθη όμως του εκλογικού σώματος ήταν η επιδοκιμασία των έξαλλων «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κι ακόμη περισσότερο της εξαιρετικά επικίνδυνης «Χρυσής Αυγής», όπως και το γύρισμα της πλάτης στην κάλπη περίπου 500.000 περισσότερων από το 2009 ψηφοφόρων.

Αν όλες αυτές οι ψήφοι είχαν κατευθυνθεί σε φρέσκους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως οι «Οικολόγοι», η «Δράση», η «Δημιουργία Ξανά», ακόμη και η «Δημοκρατική Συμμαχία», η σύνθεση της Βουλής θα ήταν πολύ πιο υγιής, ο κίνδυνος της αστάθειας πολύ πιο μικρός κι απομακρυσμένος και ο σχηματισμός μιας στοιχειωδώς ομοιογενούς, αξιόπιστης και αποτελεσματικής κυβέρνησης περισσότερο εφικτός.

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΥΡΑΝΝΟΥ
Θέλω να σας εξομολογηθώ γιατί προτιμάω τον κομουνιστικό από τον ναζιστικό κίνδυνο. Η ΚΥΡΙΑ Παπαρήγα δήλωσε πως η Βουλή πρέπει να πάει για… ανακύκλωση! «Η Βουλή, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να υπάρχει». Παράλληλα, μας υποσχέθηκε μία ΟΛΙΓΟΝ αιματηρή επανάσταση, που αποτελεί τον τελικό στόχο της! «Όσο πιο ισχυρός είναι ο λαός, τόσο λιγότερο αιματηρή μπορεί να είναι η επανάσταση». Έντιμη και ειλικρινής η γυναίκα! Από την άλλη μεριά όμως, οι αχρείοι ναζιστές είναι κρυψίνοες, ύπουλοι και καταχθόνιοι! Ενώ κι αυτοί δεν θέλουν Βουλή, κι αυτοί αίμα θέλουν, δεν μας το λένε! Άρα εσείς με ποιον θα πηγαίνατε; Με αυτόν που ανοιχτά σας δηλώνει ότι θα σας «φάει το λαρύγγι» ή με αυτόν που έχει τον ίδιο σκοπό, αλλά σας το κρύβει; 

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΤΑ ΑΣΠΡΑ
Όλοι είδαμε τα αστραφτερά, κατάλευκα δόντια, που επεδείκνυαν στην προεκλογική περίοδο οι πολιτικοί μας, είτε χαμογελώντας για να μας γοητεύσουν, είτε κάνοντας
τρομακτικές γκριμάτσες! Είδαμε πολύ γρήγορα δυστυχώς πως δεν ήταν τίποτ’ άλλο, παρά μια κακότεχνη, απωθητική, τεχνητή, κουρδισμένη μηχανική μασέλα!

«Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται κυρίως από ψηφοφόρους που ψηφίζουν εναντίον και όχι υπέρ κάποιου»!
Franklin Pierce Adams
Αμερικανός σχολιαστής
(1881-1960)