Αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου

(Τορίνο)  Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι το ανώτερο εκτελεστικό όργανο λήψης αποφάσεων της Fiat, εκτός του Διοικητικού της Συμβουλίου. Θα απαρτίζεται δε από 4 βασικές ομάδες:

Η πρώτη θα αποτελείται από 4 περιφερειακές επιχειρησιακές ομάδες για την κατασκευή αυτοκινήτων και των πωλήσεων, καθώς και για τα Ανταλλακτικά και το Service, τα Εξαρτήματα Αυτοκινήτων και Συστημάτων και Castings.

Η δεύτερη ομάδα θα αντικατοπτρίζει την έμφαση που δίνει ο Όμιλος στα εμπορικά του σήματα. Κάθε μία από τις παγκόσμιες ή δυνητικά παγκόσμιες μάρκες θα εκπροσωπείται στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και η ευθύνη της θα είναι να βελτιώσει και να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων και να βοηθήσει στην ανάπτυξη κατάλληλων εμπορικών στρατηγικών και στρατηγικών Μάρκετινγκ σε κάθε μία από τις περιοχές λειτουργίας του Ομίλου.

Η τρίτη ομάδα θα αποτελείται από τους Διευθυντές βιομηχανικών διαδικασιών, ενώ η τελευταία ομάδα θα αποτελείται από την υποστήριξη/εταιρικές λειτουργίες. Όπως δήλωσε ο Sergio Marchionne, Διευθύνων Σύμβουλος των Fiat και Chrysler, «έχει φτάσει πλέον η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε στην επιτάχυνση της συγχώνευσης της Fiat με την Chrysler. Οι διορισμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης διαδικασίας αξιολόγησης των τεχνικών και ηγετικών ικανοτήτων των ατόμων που έχουν διοριστεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αντικατοπτρίζουν την πολυ-πολιτισμική και γεωγραφικά διαφορετική φύση των επιχειρήσεών μας.

Εμπιστευόμαστε σε αυτά τα στελέχη το μέλλον της Fiat-Chrysler ως ενός αποτελεσματικού, πολυεθνικού ανταγωνιστή σε μια παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων. Είναι προνόμιο για μένα να έχω την ευκαιρία να ηγηθώ αυτής της ομάδας ανθρώπων και να τους δω να αναπτύσσονται, να τους παρακολουθώ καθώς μετατρέπουν τις προκλήσεις σε επιτυχίες και σε πίστη στους εαυτούς τους και στις ικανότητές τους».