O χώρος της Επικοινωνίας είναι ένας από τους τομείς που πλέον επηρεάζεται άμεσα από την τεχνολογία. Στο Oracle Cloud Day, πάνω από 500 στελέχη ενημερώθηκαν, εμπνεύστηκαν, αλλά και γιόρτασαν τα 30 χρόνια της Oracle στην Ελλάδα.

Οι αλλαγές γύρω μας είναι ραγδαίες. Για τις επιχειρήσεις, είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου και καλά πληροφορημένου οργανισμού, σχεδιασμένου με γνώμονα το μέλλον, προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητά τους.

Πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται ήδη στην αιχμή της τεχνολογικής επανάστασης, ενσωματώνοντας αναδυόμενες τεχνολογίες όπως Blockchain, τεχνητή νοημοσύνη (AI) και Machine Learning. Το ταξίδι τους προσφέρει πολλά μαθήματα για το πώς η μετάβαση στο Cloud παρέχει την ευελιξία, το όραμα και την αποδοτικότητα που απαιτούνται για να παραμείνουν σε ηγετική θέση, επανακαθορίζοντας το σήμερα.

ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΓΝΩΣΗ
Στο ετήσιο Oracle Cloud Day που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Hilton Athens, περισσότερα από 500 στελέχη της ελληνικής και κυπριακής αγοράς, πελάτες και συνεργάτες της Oracle, ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των λύσεων Cloud, της τεχνητής νοημοσύνης (AI), του machine learning, του blockchain, των chatbots, των digital assistants, του Internet of Things και, φυσικά, της ασφάλειας.

Εμπνεύστηκαν από τις ομιλίες ειδικών της Oracle, αναλυτών και πελατών της εταιρείας που μοιράστηκαν τις ιστορίες επιτυχούς μετάβασης στο cloud. Η φετινή διοργάνωση είχε και επετειακό χαρακτήρα καθώς η Oracle γιορτάζει 30 χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Ελληνική αγορά.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ PORTFOLIO ΛΥΣΕΩΝ
Στελέχη της Πληροφορικής, των Πωλήσεων, του Marketing, του HR, των Χρηματοοικονομικών, των Logistics, τόσο του Δημοσίου όσο και του Ιδιωτικού τομέα, είχαν είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια αναδρομή στην αναπτυξιακή πορεία της Oracle Ελλάς, η οποία αποτελεί έμπιστο και σταθερό συνεργάτη χιλιάδων εταιρειών και οργανισμών στην Ελλάδα.

Με λύσεις που καλύπτουν όλα τα επίπεδα της πληροφοριακής υποδομής μιας επιχείρησης, από τους servers και το storage, μέχρι τη βάση δεδομένων, τα εργαλεία της, το middleware και τις επιχειρηματικές εφαρμογές διαχείρισης του Customer Experience, του ανθρωπίνου κεφαλαίου, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των χρηματοοικονομικών, κ.λπ, η Oracle παρέχει σήμερα το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο λύσεων στο cloud και on premises, βοηθώντας τα στελέχη να εξελίξουν την καθημερινότητά τους και να συμμετέχουν ενεργά στην επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων.

INSIGHTS ΑΠΟ ΤΟ «ΜΕΛΛΟΝ»
Η αυτόνομη βάση δεδομένων της Oracle είναι η μοναδική διαθέσιμη διεθνώς. Οι αυτόνομες τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια και θα αυτοματοποιήσουν πολλές από τις καθημερινές εργασίες επαγγελματιών όλων των τομέων, αφήνοντας περισσότερο χρόνο για καινοτομία και στρατηγική ανάπτυξη. Οι τεχνολογικές αλλαγές βοηθούν και επιδρούν στο όραμα μας για το μέλλον, αλλάζουν τον τρόπο που εργαζόμαστε, που προσφέρουμε εμπειρίες στους πελάτες, που αναζητούμε τα ταλέντα, που εξελίσσουμε την εργασιακή εμπειρία.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η κυπριακή εταιρεία XM Trading είναι κάποιες από τις εταιρείες που επίλεξαν τη μετάβαση στο cloud και αλλάζοντας και βελτιώνοντας την απόδοση, την ευελιξία και τα λειτουργικά τους κόστη. Οι επιχειρηματικές εφαρμογές στο cloud είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομίας των εμπειριών και έχουν ενισχυθεί σημαντικά με στοιχεία Τεχνητής Νοημοσύνης, λειτουργικότητα για chatbots και digital assistants, κ.λπ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αιγίδα του ΣΕΠΕ και τη χορηγία επικοινωνίας των: Biztech.gr, HR Professional, ICTPlus.gr, Marketing Week, Η Ναυτεμπορική, Naftemporiki.gr, Netfax, Netweek, Sepe.gr, Supply Chain & Logistics, Tech Channel Partner.