Σάμπως δεν βλέπω καλές δουλειές; Και καλοστημένες είναι κάποιες και με τα business plans τους και με τα αγγλικά τους και με τα όλα τους. Έλα μου όμως που για κάθε μία από αυτές, «ψήνονται» άλλες 9 -μην πω και περισσότερες- που δεν έχουν αρχή και τέλος. Για να ρίξω φως στο μυστήριο, θα αναφέρω ενδεικτικά τις βασικές κατηγορίες αυτών.

Sites «Ότι να ναι». Κυριολεκτικά όμως. Βάλε και λίγο media, βάλε και λίγο social, βάλε και ένα link για σχόλια και βάλ ’τα να πάνε πήγανε που λένε και οι τζογαδόροι. Functionality και άλλα τέτοια κακόηχα, επαφίενται στη διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε developers. Μοναδική απαίτηση η είσοδος στα media plans των μεγάλων media shops.

Site «Άμα λάχει». Δεν θέλουμε κάτι συγκεκριμένο, θέλουμε κάτι που να έχει μέσα «άμα λάχει» κι «αυτό» που κάπου το είδαμε και μας γυάλισε. Χαρακτηριστικά; Αποφασιστικότητα. Πυγμή. Ισχυρή θέληση. Έντονη προσωπικότητα.

Site «Πρωινό ξύπνημα». Συνήθως με φραπέ (γλυκό με γάλα) και επιχειρηματικό οίστρο. Στη δεύτερη γουλιά έχει συλλάβει την ιδέα, στην τρίτη την απειλεί με ξυλοδαρμό και στην τέταρτη η άμοιρη η ιδέα τα έχει ξεράσει όλα. Στρατηγική, τακτική, δομή και άλλα παραληρήματα έπονται. Το παν είναι η ιδέα.

Site «Κάτι σαν κι αυτό». Η απόσταση που χωρίζει το αρχικό «αυτό» από το τελικό «αυτό» μετράται σε ανοιχτές παλάμες που αν τις βάλεις στη σειρά φτιάχνουν αερογέφυρα από την Κυψέλη μέχρι τη Νέα Ορλεάνη. Δυστυχώς οι αλιγάτορες δεν παίρνουν μέρος στο πάρτυ για την αποπεράτωση του project.

Site «Κάτι απλό». Λιτό. Απέριττο. Κανονικά μόλις το ακούσεις μπαίνει τελεία και παύλα, κλείνεις το pc και πας για 4 βαρέλια νερό που καίει. Αλλά δεν το κάνεις. Γιατί τελικά τι αξίζει αυτή η ζωή χωρίς το ρίσκο;

Site «Κάτι οικονομικό». Υπερσύνολο και κατάλοιπο από την εποχή που τα sites πωλιόσαντε με τη σελίδα. Όπως λέει και ο Panos «πόσο το εις το site μάστορα;»  
Site «Ένα απ’ τα έτοιμα». Προσκυνώ. Είναι οι στιγμές που ζηλεύεις τους Πυροσβέστες.

Συνυπολόγισε τώρα φίλε Γ.Π. και φίλε γενικώς, ότι όλα τα παραπάνω τα γνώριζα και πριν αναλάβω καθήκοντα σε εταιρεία που αναπτύσσει sites και πες μου εσύ με το χέρι στο Ευαγγέλιο. Απαισιόδοξος είμαι η αθεράπευτα αισιόδοξος που επιμένω να ψάχνω ψύλλους στ’ άχυρα;