«Οι συναθροίσεις διεξάγονται κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται παρά στο μέτρο του απολύτως αναγκαίου η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης… δεν επιτρέπεται η κατάληψη ολόκληρου του οδοστρώματος και η πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από ιδιαίτερα μικρές,… συναθροίσεις». Επί τέλους, κάποιος νοιάστηκε για τα δικαιώματα του μοναχικού πολίτη, για να μπορεί να ελευθεροκοινωνεί, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα!

ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ξέρω, αν έχουμε ΕΡΤ, αν έχουμε κυβέρνηση κι αν έχουμε εκλογές!
Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτή την καινούργια σχιζοφρενική κατάσταση προηγήθηκαν πολλά επίσης σχιζοφρενικά. Η Ν.Δ. που είχε απορρίψει μετά βδελυγμίας το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ του κ. Ηλία Μόσιαλου και της οποίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, διερρήγνυε τα ιμάτια του προ εβδομάδων για την πιθανότητα «λουκέτου» στην ΕΡΤ, τελικά την έκλεισε. (Στοιχειώδης επικοινωνιακή πρόνοια επέβαλε την ανακοίνωση να κάνει άλλος από τον κ. Σ. Κεδίκογλου).

Γιατί όμως; Επειδή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκ ΔΗΜΑΡ καταγόμενος, κ. Α. Μανιτάκης, αρνιόταν πεισματικά (κι ακόμη αρνείται επί ένα ολόκληρο χρόνο) να απολύσει έστω και ένα από τους 4.000 επίορκους ή/και άχρηστους Δ.Υ, όπως είχαμε υποσχεθεί στην Τρόικα. Έτσι, όταν ο Α. Σαμαράς είδε ότι διακυβεύεται η επόμενη «δόση», τράβηξε το σπαθί και έκοψε τον Γόρδιο Δεσμό, άτσαλα είναι η αλήθεια. Ξαφνικά όμως, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, σήκωσαν αντάρτικο, στύλωσαν τα πόδια και δεν δέχθηκαν ούτε την ενδιάμεση λύση που πρότεινε ο Πρωθυπουργός. Ας δούμε όμως τις ευθύνες τους, που οδήγησαν σ’ αυτή την κρίση. Πρώτιστη ευθύνη στη ΔΗΜΑΡ και στον «υπέρ πάντων» αγώνα της για να μην απολυθεί ούτε ΕΝΑΣ Δ.Υ.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, είχε υπογράψει νόμο ( ν.4002/11) ως Υπουργός Οικονομικών (έχων και το μαχαίρι και το πεπόνι), που δίνει το δικαίωμα στον Υπουργό Οικονομικών και στον εκάστοτε εποπτεύοντα Υπουργό, να διαλύσουν ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και την ΕΡΤ! Τώρα, ο κυρίως υπεύθυνος ρίχνει το φταίξιμο στον Πρωθυπουργό κι ο άλλος υποκριτικά ακυρώνει τη δική του υπογραφή στον δικό του νόμο, ως δημοκρατικός αντάρτης! Σίχαμα! Τέλος, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από το ΔΝΤ λένε ότι ο Σαμαράς είχε ενημερώσει τους εταίρους του γι’ αυτή την κίνησή του. (Άμα έχεις τέτοιους εταίρους και φίλους, τι να τους κάνεις τους εχθρούς!). Από την άλλη πλευρά του λόφου, έχουμε το αποκορύφωμα της υποκρισίας και του πολιτικού αμοραλισμού.

Όλοι αυτοί (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και παλιότερα το ΠΑΣΟΚ), που κατήγγελλαν καθημερινά την ΕΡΤ, για τη σπατάλη και τη διαφθορά της ως «παραμάγαζου της Κυβέρνησης», «νέας ΥΕΝΕΔ» και δεν συμμαζεύεται, ξαφνικά «βγήκαν στο βουνό», για να μην κλείσει η ΕΡΤ! Όσο για το 65% του κοινού που διαφώνησε σε σχετική δημοσκόπηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ, που ήταν, όταν της έδινε τηλεθεάσεις από 0,5% έως 6%; Είναι προφανές ότι δεν τους έπιασε ο πόνος ούτε για την ΕΡΤ ούτε για τους δημοκρατικούς θεσμούς! Απλώς αναπαρήγαγαν τις θέσεις των κομμάτων που υποστηρίζουν, με την κρυφή φρικτή ελπίδα να πέσει η Κυβέρνηση! Τέλος, είναι αυτόχρημα τραγική η απόλυση 2.656 ανθρώπων, όπως είναι και η ανεργία 1.500.000 συμπολιτών μας από τον ιδιωτικό τομέα. Μόνο που οι δεύτεροι δεν έχουν ούτε «χωνί» ούτε «προστάτες» σε κόμματα, συνδικάτα, γκρουπούσκουλα, δημοσιογράφους, «πνευματικούς» ανθρώπους και οργανωμένα συμφέροντα.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!
Γκρινιάζουμε όλοι και διαμαρτυρόμαστε δίκαια για την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής,
μήτρας των περισσοτέρων –αν όχι όλων- των οικονομικών δεινών μας.
Εγώ πάντως παρακολουθώ καθημερινά ότι –σε σύγκριση με το πρόσφατο και ιδίως το απώτερο παρελθόν- οι έλεγχοι έχουν ενταθεί. Καθημερινά διαβάζω ανατριχιαστικά παραδείγματα φοροφυγάδων, καθώς και συλλήψεις. Το πρόβλημα είναι, με ποιο τρόπο οι έλεγχοι, οι αποκαλύψεις και οι συλλήψεις θα μεταφραστούν γρήγορα, ΑΜΕΣΩΣ σε χρήμα στα Ταμεία του Κράτους!

Ο ΣΔΟΕ όμως δεν μπορεί να παραγάγει έργο ταχύτερα, λόγω έλλειψης προσωπικού! Υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα, για κάθε απολυόμενο δημόσιο υπάλληλο να προσλαμβάνεται ένας νέος. Ας απολύσουν λοιπόν, επί τέλους, 300 επίορκους κι ας στελεχώσουν με νέα, ειδικευμένα και ικανά στελέχη τον ΣΔΟΕ, από τη δραστηριότητα του οποίου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η εξυγίανση της οικονομίας μας!

Δεν αγοράζουμε και δεν κάνουμε ό,τι μας αρέσει, αλλά μόνον ό,τι έχουμε πραγματική ανάγκη!
Αυτά τα σχόλια γράφηκαν 3-17 Ιουνίου 2013