Το τριήμερο 15 – 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε υβριδικά και με μεγάλη συμμετοχή ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης», με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

To Sustainability Hackathon συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα που σε 48 ώρες ανέπτυξαν εφαρμογές και προτάσεις και την Κυριακή 17 Απριλίου τις παρουσίασαν στην επιτροπή αξιολόγησης.

Από τις 30 ομάδες, 5 απέσπασαν χρηματικά βραβεία από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, δωροεπιταγές από τη Lidl Ελλάς και εξασφάλισαν την είσοδο στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης Sustainability Innovation Lab, ενώ ειδικό έπαινο απέσπασε η 6η ομάδα. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί ο τελικός, όπου μία ομάδα θα διακριθεί ως νικήτρια της διοργάνωσης, με ακόμα μεγαλύτερα βραβεία.