Η Lidl Ελλάς συνέχισε και φέτος το έργο της εναλλακτικής τουριστικής καμπάνιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Santorini», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ενσωματώθηκε κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης». Έτσι το «Plastic Free Greece» ταξίδεψε σε Χανιά, Χαλκιδική, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα.

Στόχος της Lidl Ελλάς και του Kοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης είναι να πείσουν τους ανθρώπους ότι αξίζει να δοκιμάσουν να ζήσουν την καθημερινότητά τους με έναν πιο βιώσιμο τρόπο.

Σε κάθε προορισμό πραγματοποιήθηκαν δύο παράκτιοι και δύο υποβρύχιοι καθαρισμοί, ενώ στους περισσότερους από αυτούς ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου συζητήθηκαν η στρατηγική του Ιδρύματος και της Lidl Eλλάς σχετικά με τη μείωση της αλόγιστης χρήσης πλαστικού, καθώς και τα επόμενα βήματα της δράσης. Συνολικά, συλλέχθηκαν 248 κιλά απορριμμάτων στους παράκτιους καθαρισμούς και 997,5 κιλά στους υποβρύχιους. Η καμπάνια θα συνεχιστεί και του χρόνου, κρατώντας κάποιους προορισμούς ίδιους, προσθέτοντας, όμως, και κάποιους νέους.