Στην απαλλαγή των εκπομπών άνθρακα, η οποία υποστηρίζεται από ένα ολιστικό σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής Next Level-Skoda Strategy 2030, προχωρά η Skoda Auto, ενώ εστιάζει και στη βιώσιμη παραγωγική διαδικασία και λειτουργία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Για να πετύχει τα παραπάνω, η αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, ανακυκλώσιμα υλικά στα αυτοκίνητά της και να ανακυκλώνει τις, υψηλής τάσης, μπαταρίες που προέρχονται από τα ηλεκτρικά μοντέλα της.

Ενδεικτικά, η βιομηχανία έχει ορίσει την αειφορία ως έναν από τους βασικούς τομείς της στρατηγικής της, λανσάροντας τρία νέα, αμιγώς ηλεκτρικά, μοντέλα έως το 2026, ενώ αναμένονται και άλλα.

Παράλληλα, στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων της σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά σε πάνω από 70% έως το 2030 και να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου της σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% έως το 2030, σε σύγκριση με το 2020, μέσω της συνεχούς επέκτασης της ηλεκτροκίνησης.