Σεβασμός, δικαιοσύνη, λογοδοσία και διαφάνεια, οι 4 βασικές αρχές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDRP), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA) δημοσίευσε τον πρώτο παγκοσμίως οδηγό data ethics για τη διαφήμιση των brands. Με τίτλο «Data Ethics – The Rise of Morality in Technology», ο οδηγός παρουσιάζει όσα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι marketers ώστε να διασφαλίσουν ότι ο οργανισμός τους χρησιμοποιεί τα δεδομένα με υπεύθυνο τρόπο και λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προβολή του ζητήματος.

Το συμβούλιο Data Ethics της WFA, με επικεφαλής τον James Barnard, General Counsel of Global Marketing and Media της Unilever, αφιέρωσε ένα έτος στη σύνταξη της μελέτης, την οποία στήριξαν με τη συμβολή τους πολλές μεγάλες εταιρείες, όπως οι AB InBev, L’Oréal, Mars και P&G. Βασικός στόχος είναι οι εταιρείες να μην ακολουθούν απλά το γράμμα των κανονισμών προστασίας δεδομένων, αλλά να υιοθετήσουν το πνεύμα τους.

Αυξάνεται η σημασία της υπευθυνότητας
Η δημοσίευση του οδηγού ακολουθεί την ανακοίνωση των ευρημάτων νέας έρευνας της WFA σε υψηλόβαθμα στελέχη ορισμένων από τα μεγαλύτερα brands διεθνώς, σύμφωνα με την οποία, το 82% θα σκεφτόταν να παραιτηθεί από την εταιρεία του, αν πίστευε ότι δεν υιοθετείται ηθική προσέγγιση απέναντι στα προσωπικά δεδομένα. Παράλληλα, το 74% των CMOs δήλωσε ότι τα data ethics θα είναι πιο σημαντικά στην αποστολή του την επόμενη πενταετία, ενώ μόνο οι μισοί (48%) εκ των συμμετεχόντων υποστήριξαν ότι η εταιρεία τους διαθέτει πολιτική data ethics.

Οι 4 κατευθυντήριες αρχές
Με αυτά τα δεδομένα, ο οδηγός της WFA ορίζει 4 βασικές αρχές οι οποίες πρέπει να αποτελούν τη βάση για κάθε προσέγγιση data ethics:

• Σεβασμός: η χρήση των δεδομένων πρέπει πάντα να γίνεται με σεβασμό στους ανθρώπους πίσω από αυτά και οι εταιρείες θα πρέπει να τα χρησιμοποιούν για τη βελτίωση της ζωής τους.

• Δικαιοσύνη: η χρήση των δεδομένων θα πρέπει να γίνεται αναγνωρίζοντας και προάγοντας τη διαφορετικότητα, να μειώνει τις προκαταλήψεις και όχι να συμβάλλει στις διαιρέσεις μεταξύ ομάδων.

• Λογοδοσία: Οι καταναλωτές περιμένουν από τις εταιρείες να έχουν διαφανείς πρακτικές διαχείρισης δεδομένων, σε συνδυασμό με ισχυρή παγκόσμια και τοπική ηγεσία.

• Διαφάνεια: Παρά την πολυπλοκότητα του διαδικτυακού διαφημιστικού οικοσυστήματος, τα brands θα πρέπει να εφαρμόσουν παντού διαφανείς πρακτικές, ειδικά καθώς το ΑΙ αυτοματοποιεί όλο και περισσότερες αποφάσεις.
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της WFA, Raja Rajamannar, δήλωσε: «Εμείς, ως βιομηχανία, πρέπει να υιοθετήσουμε μια ενεργό στάση και να δείξουμε στους καταναλωτές μας ότι σεβόμαστε τους ίδιους και τα δεδομένα τους».