Ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο του Συνδέσμου Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος (ΣΟΚΕΕ), έναν χρόνο μετά την ίδρυσή του, με κυριότερους άξονες διαλόγου αφενός το οικονομικό αποτύπωμα των εκθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και, αφετέρου, τον αναπτυξιακό ρόλο που θα κληθεί η εγχώρια εκθεσιακή βιομηχανία να διαδραματίσει τα αμέσως επόμενα χρόνια συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Στο Athens Marriott Hotel, βρέθηκαν για τις εργασίες του Συνεδρίου, εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς, όπως οι IFES (Διεθνής Ομοσπονδία Υπηρεσιών Εκθέσεων & Εκδηλώσεων) και AUMA (Ένωση Γερμανικής Βιομηχανίας Εμπορικών Εκθέσεων), οι οποίοι αναφέρθηκαν στην οικονομική σημασία των εκθέσεων στις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και στις προκλήσεις της μετα-πανδημικής εποχής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η επισήμανση του Chris Skeith, Διευθύνοντος Συμβούλου της αγγλικής Ένωσης Διοργανωτών Εκδηλώσεων AEO, που τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτη τους ο μέσος εκθεσιακός τουρίστας δαπανά 3,5 φορές περισσότερο από τον απλό τουρίστα αναψυχής.

Κοινό σημείο των ομιλητών αποτέλεσε το γεγονός ότι οι εκθέσεις και οι ευκαιρίες δικτύωσης τις οποίες παρέχουν δεν μπορούν να αντικατασταθούν, καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι οι μεγάλες συμφωνίες επισφραγίζονται σε συγκυρίες δια ζώσης επικοινωνίας.

Επιπρόσθετα, το παγκόσμιο τεχνολογικό περιβάλλον και η ψηφιοποίηση δεν αποτελούν απειλή για την εκθεσιακή βιομηχανία, αλλά συνιστούν έναν κρίκο στην αλυσίδα αξίας η οποία δημιουργείται, με επίκεντρο τον πελάτη.