Στην ίδρυση εταιρείας κεφαλαίου επιχειρηµατικών συµµετοχών (venture capital) με την επωνυμία S4S Ventures προχώρησε ο Sir Martin Sorrell, ενώνοντας δυνάμεις με την Stanhope Capital και πρώην στέλεχος της WPP.

Ο Sorrell, Executive Chairman της S4 Capital, ο Daniel Pinto, Chief Executive της Stanhope Capital και η Sanja Partalo, πρώην Executive Vice-President της WPP, σχεδιάζουν να επενδύσουν σε startups αρχικού σταδίου, στα πεδία του martech, adtech, τεχνολογίας δεδομένων, creative τεχνολογίας και digital media. Το ποσό που θα επενδυθεί στις νεοφυείς εταιρείες θα κυμαίνεται στα 150 εκατ. δολάρια, με έμφαση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μέση Ανατολή και θα συγκεντρωθεί από επενδυτές.

Οι Sorrell και Pinto θα βρίσκονται στην επενδυτική επιτροπή, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Sorrell επενδύει άμεσα στο fund και όχι μέσω της S4 Capital. Σε δήλωσή του, σχολίασε: «Το fund θα προσφέρει στις εταιρείες κάτι περισσότερο από κεφάλαιο, θα παρέχει μοναδική αξία μέσα από το πλεονέκτημα που συνεπάγεται το δίκτυο της S4 και η εξειδικευμένη γνώση του».

(Πηγή: TheDrum)