«Παραμένει σε πλήρη ισχύ το πλαίσιο των αιτημάτων του κλάδου», επισημαίνει παράλληλα

Ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα ενίσχυσης του περιφερειακού Τύπου εξέδωσε το ΔΣ του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).

Συγκεκριμένα, εκφράζει την ικανοποίησή της γι’ αυτήν την εξέλιξη, αναφέροντας: «Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Τρίτης 14 Μαΐου 2019, της ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την ενίσχυση των ημερήσιων και εβδομαδιαίων περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, είναι μια καλή αρχή.

Υποστηρίζονται με την Απόφαση οι θέσεις πλήρους απασχόλησης σ’ αυτές, γεγονός που θα αποτελέσει μέτρο και κριτήριο για την σύσταση αντιπροσωπευτικού Μητρώου των περιφερειακών εκδοτικών επιχειρήσεων Τύπου στη Χώρα. Αίτημα και προσδοκία του ΣΗΠΕ και των επιχειρήσεων Τύπου από την ίδρυσή του.

Παραμένει σε πλήρη ισχύ το πλαίσιο των αιτημάτων του κλάδου, όπως ανακοινώθηκε ξανά και με την ευκαιρία της πρόσφατης κοινής διαμαρτυρίας των επιχειρήσεών μας και αφορά στην άρση του καθεστώτος της υπερβολικής και αυξανόμενης φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης, τη θέσπιση κανόνων και ρυθμίσεων, με θεσμικό και συντεταγμένο τρόπο, για τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Έτσι ώστε να πάψει κάθε συζήτηση περί κρατικοδίαιτου επαρχιακού Τύπου και να αναδειχθεί η αναπτυξιακή δυναμική των εφημερίδων της ελληνικής περιφέρειας. Υποστηρίζουμε ότι η καλύτερη προϋπόθεση για την υλοποίηση των στόχων αυτών είναι η συνεργασία των κυβερνητικών Αρχών με τους Φορείς. Ο ΣΗΠΕ δηλώνει παρών σε μια τέτοια προοπτική».