Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής του Συνέλευσης

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων & Ποτών, στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Στην Ανοιχτή Συνεδρίαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον, με τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους να συζητούν επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αλλά και για την κατάσταση που βιώνει η ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Στο πάνελ, με θέμα «Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και οι προκλήσεις του αύριο», συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης, καθώς και οι Νικόλαος Βέττας, Γενικός Δ/ντης ΙΟΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, Δ/νων Σύμβουλος ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ και Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Accenture Workplace Solutions.

Ο Ευάγγελος Καλούσης τόνισε την αναγκαιότητα για ανάπτυξη προκειμένου να επιτευχθεί ανάκαμψη, ενώ ο Νικόλαος Βέττας αναφέρθηκε στην εξισορρόπηση που έχει επέλθει την τελευταία δεκαετία στην ελληνική οικονομία στα δημοσιονομικά, στο εμπορικό ισοζύγιο, και στην ανταγωνιστικότητα. Για τις εξελίξεις στο ελληνικό λιανεμπόριο μίλησε ο Αριστοτέλης Παντελιάδης και ο Κυριάκος Σαμπατακάκης μίλησε για τη σημασία της Ψηφιακής Τεχνολογίας για τη Βιομηχανία Τροφίμων.