Συναντήσεις του Συνδέσμου με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη
Μελέτη για τη δημιουργία πόλων ανάπτυξης της περιφέρειας θα εκπονήσει ο ΣΕΒ σε συνεργασία με τον ΙΟΒΕ, με σκοπό την ανάκαμψη των τοπικών οικονομιών.

Αυτά αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο πρόσφατων συναντήσεων του ΣΕΒ με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης στη Β. Ελλάδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η άρση των περιφερειακών ανισοτήτων, η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών στην Κεντρική Μακεδονία και η βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικότητας. «Βρισκόμαστε κοντά σε όλες τις επιχειρήσεις της Β. Ελλάδος και σε όλους τους φορείς που επιδιώκουν τη δυναμική ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας», τόνισε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Σε αυτό το πλαίσιο, στις συναντήσεις με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, επισημάνθηκε η ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της περιφέρειας ως μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αναπτυξιακής πολιτικής. Ο ΣΕΒ επισημαίνει επίσης ότι είναι καίριας σημασίας η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας του ΕΣΠΑ και όλων των αναπτυξιακών/επενδυτικών εργαλείων.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια συνάντησης επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος με τους εκπροσώπους των ΣΕΒΕ και ΣΕΒ που πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη της Eurobank, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για εθνική σύμπνοια με στόχο την ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται σε κύκλο εξορμήσεων του ΣΕΒ σε όλη την επικράτεια και θα συνεχιστεί σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Πελοπόννησο και Κρήτη.